Лацио най-накрая спря негативната си серия от 5 поредин мача

...
Лацио най-накрая спря негативната си серия от 5 поредин мача
Коментари Харесай

Лацио се събуди с обрат срещу Каляри

Лацио най-сетне спря отрицателната си серия от 5 поредин мача без победа в Серия " А ". " Орлите " сториха това в семейството си на Каляри от 35-ия кръг. Те се постановиха с 2:1 на " Олимпико ". Победата обаче още веднъж не пристигна елементарно, като възпитаниците на Симоне Индзаги трябваше да вършат поврат. Джовани Симеоне даде преднина на сардинци в 45-ата минута, само че Сергей Милинкович-Савич в 47-ата и Чиро Имобиле в 60-ата минута донесоха триумфа на домакините.

Срещата стартира с много забавен миг. В 3-ата минута Каляри получи фаул пред наказателното поле на противника и Жоао Педро означи страховит гол, който обаче много необичайно бе анулиран поради засада на негов съотборник при изстрела към вратата.

Последва мощен напън на Лацио. Вратарят Алесио Краньо направи поредност от невероятни спасявания след удари на Мануел Ладзари, Луис Алберто и Чиро Имобиле. Топката обаче по този начин и не се озова в мрежата на гостите.

Вместо това в самия завършек на полувремето Каляри откри резултата. Артур Йоница получи в наказателното поле и върна за Джовани Симеоне, който стреля и след рикошет кълбото се оплете в мрежата за 0:1.

" Орлите " обаче започнаха мощно в торото полувреме и небрежно обърнаха нещата в своя изгода. Още в 47-ата минута една неприятно изчистена топка попадна в Сергей Милинкович-Савич, който с бомбен шут я заби във вратата за 1:1.

В 60-ата минута Луис Алберто пусна пас в кулоар да Имобиле, който напредна в пеналта и с удар от дребен ъгъл вкара за 2:1.

До края Лацио избра да брани резултата и съумя да реализира задачата си, като след този триумф остава на 4-ата позиция със 72 точки. Каляри пък заема 13-ото място в таблицата с 42 точки в актива си.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Серия А 35 кръг, четвъртък 23 юли  Лацио 2:1краен резулат  Каляри
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР