Лацио е новият носител на Купата на Италия. „Римските орли“

...
Лацио е новият носител на Купата на Италия. „Римските орли“
Коментари Харесай

Лацио осмисли сезона с Купа

Лацио е новият притежател на Купата на Италия. „ Римските орли “ подчиниха във финала Аталанта с 2:0 и по този начин осмислиха сезона си, като се класираха за евротурнирите.

Головете за триумфа на стадио „ Олимпико “ бяха дело на Сергей Линкович-Савич и Хоаким Кореа, които бяха точни в заключителните минути на срещата.

Първото полувреме мина с леко предимство на лациалите, които сътвориха по-чистите обстановки. Въпреки това, нулевото реми не бе нарушено.

Вторите 45 минути започнаха с напън от страна на Аталанта. В 77-ата минута пък гостите удариха греда, дело на Алехандро Гомес.

В 82-ата минута Лацио поведе Лукаш Лейва центрира от ъглов удар, а Сергей Линкович-Савич надскочи всички и с глава откри за 1:0.

В последната минута на постоянното време Хоаким Кореа показва забележителна техника в пеналта и ознаменува отличната си демонстрация с попадение в мрежата на Аталанта за 2:0.

Припомняме, че в Серия А Лацио прави неудовлетворителен сезон. Отборът де движи осми два кръга преди края. Така със спечелването на Купата „ орлите “ си подсигуряваха евроквота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР