Лацио до голяма степен развя бялото знаме в битката за

...
Лацио до голяма степен развя бялото знаме в битката за
Коментари Харесай

Лацио развя бялото знаме след загуба от слабак

Лацио значително развя бялото знаме в борбата за купата в Серия " А ". Възпитаниците на Филипо Индзаги във втори следващ мач разочароваха, откакто изгубиха с 1:2 в гостуването си на един от новобранците в шампионата в лицето на Лече в срещата сред двата отбора от 31-ия кръг. " Орлите " първи поведоха в мача с попадение на Филипе Кайседо в 5-ата минута, само че Кума Бабакар в 30-ата и Фабио Лусиони в 47-ата минута обърнаха нещата в интерес на домакините и им осигуриха значими три точки в борбата за оцеляване в елита.

Всъщност срещата предложи много безредици. Домакините първи означиха гол още във 2-ата минута, когато Марко Манкосу със страховит отдалечен шут не остави шансове на Томас Стракоша, само че попадението не бе зачетено поради игра с ръка на халфа на Лече.

Само три минути по-късно Лацио поведе в резултата. Вратарят Габриел подари топката на Марко Пароло, който стреля, стражът избави удара му, само че кълбото се озова в Кайседо, който не сгреши и означи в опразнената врата за 0:1.

Лече обаче реагира добре и в 30-ата минута изравни. Филипо Фалко центрира за Кума Бабакар, който с глава порази вратата за 1:1.

В самия завършек на първото полувреме домакините получиха противоречива дузпа за игра с ръка на бранител в наказателното поле, макар че топката първо срещна крайници на футболиста, преди да се отбие от ръката му. Съдията прегледа обстановката с ВАР и уточни бялата точка, само че Манкосу стреля над вратата и резултатът остана неизменен.

Въпреки това Лече поведе при започване на втората част. В 47-ата минута Лусиони се разписа от близко с глава след центриране от корнер.

Лацио потърси изравняването и имаше своите благоприятни условия, най-сериозната от които бе в 87-ата минута, когато Боби Адекание стреля с глава, само че Габриел направи ужасно избавяне и резервира резултата неизменен.

В добавеното време се случи и една от най-куриозните обстановки в дуела. Патрик ухапа Джулио Донати и получи пряк червен картон.

Въпреки това Лацио продължи да търси изравняването и в 98-ата минута не бе надалеч от тово, когато Сергей Милинкович-Савич стреля с глава и Габриел направи още едно ужасно избавяне.

В последна сметка Лече се поздрави с успеха и спря серията си от 6 следващи загуби, като също така излезе от рисковата зона, като към този момент е на 17-ата позиция с 28 точки. Лацио остава на 2-ото място с 68 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Серия А 31 кръг, вторник 7 юли  Лече 2:190 минута  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР