Латинската буква V, а не цифрата „5“ стои след името

...
Латинската буква V, а не цифрата „5“ стои след името
Коментари Харесай

Battlefield V, а не Battlefield 5, уточняват DICE

Латинската писмен знак V, а не цифрата „5“ стои след името на новата игра на DICE и EA.
4, 1, V. Звучи като някакъв код, само че точно по този начин наподобяват озаглавени последните три Battlefield. Логика има, само че не и с математиката. Ако Battlefield 1 беше ново начало, то Battlefield V, ще е победният ход на DICE, защото не петица, а победа (victory) символизира знака. Това стана ясно неотдавна с конкретизиране в Twitter акаунта на играта. „V“ е знаков знак за Втората международна война. Високо вдигнатата ръка на Уинстън Чърчил с показалец и междинен пръст, сочещи нагоре са емблематичен кадър, останал в архивите.

„Представя „П“ за „победа“ (V for Victory в истинския текст – б.а.). Фразата и знакът са разпространявани от Уинстън Чърчил и употребен измежду съдружниците в огромна част от Втората международна война. Това е и повода да използваме римската цифра „V“ вместо „5“ за нашата игра“, споделиха създателите на играта.

Battlefield V беше обявена по-рано този месец. Вместо обаче вдъхновение, анонсът провокира значително отрицателни реакции, поради включването на женски войник с механична протеза на ръката си, заобиколена от бойци, изглеждащи много необичайно – войник, чието лице е боядисано напълно в синьо, различен, изглеждащ който беше избран като сегашен хипстър с деликатно обръсната глава и добре подстригана брада. Не стига това, ами от DICE най-безцеремонно обявиха, че студиото не търси достоверност, а развлечение. В което има логичност, защото това си е видеоигра, а войната си е война и няма нищо занимателно в нея. Но несъмнено, постоянно ще има недоволни.

Голямата смяна тук е изгубването на платените DLC пакети и обичайния сезонен пропуск, като вместо това всички нови характерности, режими и карти ще бъдат добавяни към непрекъснатия свят на играта гратис за всички.

Що се отнася до придобилите печална популярност „сандъци с плячка“ и микротранзакции, създателите на играта дават обещание, че те ще засягат само и единствено козметични добавки и няма да въздействат на напредъка в играта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР