Лъсна името на фирмата, чийто обект е бил захранван от

...
Лъсна името на фирмата, чийто обект е бил захранван от
Коментари Харесай

Ето коя е фирмата с голия кабел по шахтата-убиец в София

Лъсна името на компанията, чийто обект е бил захранван от голия кабел, умъртвил 16-годишното дете край болница „ Св. Иван Рилски” в София.
Информацията изтече от управата на район „ Триадица “, която изрече дълбоките си съболезнования на околните на 16-годишното момче, покосено от токов удар на пешеходна пътека на бул. „ Акад. Иван Гешов “.
Трагичният случай ни раздруса освен като чиновници, само че и като хора, и като родители. Считаме, че истината за случилото се не трябва да остане неразкрита, нито виновните лица-ненаказани, пишат общинарите.
В името на разкриването на истината районният кмет Димитър Божилов образува работна група от специалисти, която през днешния ден извърши оглед на мястото на случая и сне снимков материал, като данните от тази инспекция ще бъдат предоставени на проверяващите органи.
Най-важните констатации от инспекцията са следните:
В шахта, ситуирана наоколо до светофарната уредба на мястото на случая са изведени подземно два електропреносни кабела. Тези кабели са сложени надземно наоколо до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и махленски дирек до два частни търговски обекта:
- Първият търговски обект, ситуиран на общинска територия и обвързван с единия от двата кабела, не действа и няма скица за слагане.
- Вторият търговски обект, обвързван с оголения кабел, който най-вероятно е предизвикал токовия удар, е ситуиран на територията на двора на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ЕАД. Този обект не е функционирал все още на инспекцията, осъществена през вчерашния ден, 15.02.2021г.
Съгласно наличните данни в районната администрация, този обект се стопанисва от комерсиално сдружение „ Дениа 2016 “ ЕООД, записано в комерсиалните регистри на общината като работещ обект от 2016г.
До май 2019-а компанията е била благосъстоятелност на 38-годишната Цвета Господинова, по-късно е продадена на 62-годишния Иван Иванов от Варна и е пререгистрирана в морската столица на ул. „ Пенчо Славейков 22”, сподели инспекция на Lupa.bg.
Обектът се експлоатира в двора на болничното заведение въз основа на договорни правни отношения, подписани сред сдружението и болничното заведение през 2016г. По отношение на този обект е водена кореспонденция за легализиране, само че и за унищожаване. И двете са завършили с условие за информация от регионална администрация и болничното заведение, декларирано от районната администрация през м. май, 2019г., по което до днешна дата няма отговор.
- По първични данни, четири от петте търговски обекти в района на случая са били захранени с електричество от захранващ кабел, прокаран под бул. „ Акад. Иван Гешов “ и след булеварда- посредством въздушно пробутване, съобразено с предписанията на електроразпределителното сдружение, по светофарен дирек, който през днешния ден не е разполагаем. Проверката демонстрира, че при премахването на този дирек през 2018г. е била осъществена и операция на кабелите към комерсиалните обекти, прокарани по актуалното трасе.
Във връзка с горното, районната администрация адресира писма до Софийска градска прокуратура, електроразпределителното сдружение, МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ЕАД, министъра на опазването на здравето, регионалната администрация на гр. София, Столична дирекция на вътрешните работи, „ Улично осветяване “ ЕАД и дирекция „ Управление и разбор на трафика “ към Столична община с молба за съдействие и даване на информация, която да послужи на проверяващите органи за изясняване на обстоятелствата и събитията, довели до съдбовния случай.
Район „ Триадица “ ще продължи да съдейства на всички органи, ангажирани с следствието, с цел да бъдат предотвратени сходни случаи в бъдеще, а отговорните лица да понесат своята отговорност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР