ЛАСК Линц и Славия Прага изиграха драматичен реванш от 1/8-финалите

...
ЛАСК Линц и Славия Прага изиграха драматичен реванш от 1/8-финалите
Коментари Харесай

Славия Прага на 1/4-финал в Лигата на Конференциите след червени картони и общо 12 гола

ЛАСК Линц и Славия Прага изиграха трагичен реванш от 1/8-финалите на Лигата на конференциите. Австрийците завоюваха с 4:3, само че с общ резултат 7:5 Славия продължава напред. Чешкият отбор изкова удобен задатък от 4:1 в първия мач преди седмица, само че през днешния ден получи сериозен отпор.

Гостите приключиха дуела с 9 души. В края на първата част Айхам Узоу беше изпъден с втори жълт, надлежно червен картон, а в 85-ата минута Сърджан Плавшич си изкара пряк червен картон.

Шоуто стартира в средата на първото полувреме, когато Питър Олайинка изведе чехите напред в резултата. Отговорът на домакините пристигна в 36-ата минута с гола на Филип Визингер, тъй че да бъде възобновено равенството.

Секунди по-късно Славия още веднъж поведе посредством Александър Ба, само че в 42-рата минута остана с човек по-малко на терена. Узоу извърши неуместно нарушаване и сложи в неизгодна позиция своя отбор.

В 62-рата минута обаче Йира Сор нанесе пагубен удар, вкарвайки за 3:1. Определено Славия си намерения, че всичко в този конфликт е решено. Само че ЛАСК не се отхвърли до самия край.

В 76-ата минута Визингер вкара втория си гол в срещата за 2:3. Пет минути преди приключването на постоянното време Плавшич остави гостите с двама по-малко. Това незабавно се отрази и австрийците направиха цялостен поврат в границите на няколко минути. Андреас Грубер изравни в 87-ата минута, а две минути по-късно Александър Шмид направи резултата 4:3 в интерес на ЛАСК.

Резултатът от първия мач обаче натежа. Домакините не откриха сили за още 2 гола, с които щяха да вкарат мача в продължения. Така Славия Прага си проправи път към четвъртфиналите, като ще научи противника си на тегления на следващия ден чоп.

В различен късен мач от Лигата на конференциите Фейенорд победи с 3:1 Партизан и също се класира на четвъртфинал. В първия мач нидерландците завоюваха с 5:2 в Сърбия.

ПАОK пък в профил Гент след триумфа 2:1 като посетител и минимална победа с 1:0 при семейството си преди седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР