Лас Вегас победи Сиатъл с 3:1 и си осигури титлата

...
Лас Вегас победи Сиатъл с 3:1 и си осигури титлата
Коментари Харесай

Лас Вегас спечели титлата в Тихоокеанската дивизия на НХЛ

Лас Вегас победи Сиатъл с 3:1 и си обезпечи купата в Тихоокеанската дивизия и първото място в Западната конференция за плейофите в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

Вратарят Лоран Бросоа избави 30 удара, а попаденията за триумфа вкараха Рейли Смит, Алек Мартинес и Чандлър Стивънсън.

В първия кръг на плейофите Вегас ще играе против Уинипег.

YOUR VEGAS GOLDEN KNIGHTS ARE THE 2022-2023 PACIFIC DIVISION CHAMPIONS!!!!!!!!!!!
— z - Vegas Golden Knights (@GoldenKnights)

Джейдън Шварц се разписа за отбора на Сиатъл, който също ще взе участие в плейофите, като първият му противник там ще бъде първенеца в Централната дивизия - Колорадо или Далас.

Актуалният притежател на купа " Стенли " Колорадо надигра Уинипег с 4:2 и може да си подсигурява купата в дивизията при победа над Нешвил в последния си мач от постоянния сезон.

Мико Рантанен означи 55-ия си гол за " лавината ", Артури Лехконен и Евън Родригес се отличиха с по гол и асистенция, едно попадение означи и Денис Малгин.

Вратарят с български корени Александър Георгиев избави 18 удара за Колорадо.

Лидер в Централната дивизия с точка повече от Колорадо е отборът на Далас, който надигра Сейнт Луис с 1:0. Уайът Джонстън вкара единствения гол, а вратарят на Старс Джейк Йотингер избави 25 удара и записа пети мач без позволено попадение този сезон.

Конър Гарланд вкара хеттрик, в това число победния гол в продължението, за триумфа на Ванкувър над Аризона с 5:4 в последния мач и за двата тима от постоянния сезон.

Джей Ти Милър добави гол и асистенция, един път за Ванкувър се разписа и Елиас Петерсон.

Питсбърг завърши сезона с проваляне с 2:3 след продължение от Кълъмбъс. Джони Годро вкара в добавеното време и донесе успеха на Кълъмбъс. Сидни Кросби се отличи с две асистенции за Питсбърг, който преди два дни загуби шансове за плейофите и за първи път от 2006 година не съумя да се класира за елиминациите.

Каролина завоюва първото място в Столичната дивизия след победа с 6:4 над Флорида. Брент Бърнс вкара два гола за отбора на Каролина, който в първия кръг на плейофите ще срещне Ню Йорк Айлендърс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР