ЛАС ВЕГАС (AP) — Съдия от Невада премахна ограниченията на

...
ЛАС ВЕГАС (AP) — Съдия от Невада премахна ограниченията на
Коментари Харесай

Съдия от Невада не позволява на щата да ограничи покритието на Medicaid за аборти

ЛАС ВЕГАС (AP) — Съдия от Невада отстрани рестриктивните мерки на щата за покритието на Medicaid за аборти, заявявайки, че рестриктивните мерки нарушават отбраната на равните права.

Окръжният арбитър от окръг Кларк Ерика Балу сподели във вторник от съдийската пейка, че възнамерява да издаде писмена заповед на по-късна дата, с която подрежда на щатския департамент по опазване на здравето и обществени услуги да даде покритие на Medicaid за всички аборти.

Понастоящем програмата Medicaid на Невада покрива единствено аборти при бременности, които са животозастрашаващи или са резултат от обезчестяване или блудничество.

Заповедта на съдията ще разшири достъпа до аборти в Невада на фона на продължаващите правни и политически борби в цялата страна за репродуктивни проблеми опазване на здравето, откогато Върховният съд на Съединени американски щати анулира Роу против Уейд и лиши федералните отбрани против абортите.

Балоу обаче призна, че е евентуално нейното решение да бъде обжалвано. Говорител на канцеларията на основния прокурор на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР