ЛАС ВЕГАС (АП) — Главният прокурор на щата Невада започна

...
ЛАС ВЕГАС (АП) — Главният прокурор на щата Невада започна
Коментари Харесай

Главният прокурор на Невада стартира самостоятелни съдебни дела срещу фирми за социални медии в щатския съд

ЛАС ВЕГАС (АП) — Главният прокурор на щата Невада стартира независима правосъдна борба против пет известни обществени медийни платформи, потвърждавайки, че в един случай са основали „ машина за пристрастяване “ и че съзнателно експлоатират деца, които са прекомерно дребни, с цел да имат потенциал за самоконтрол.

Три правосъдни каузи, заведени в държавния съд в Лас Вегас, търсят неуточнени вреди от TikTok, Snapchat и Meta Platforms, притежателят на Instagram, Фейсбук и Messenger, по искове, включващи лъжливи търговски практики и немарливост.

„ Всички тези платформи употребяват функционалности... с цел да усилят оптимално използването от младежите, манипулират младите страсти и експлоатират разрастващите се мозъци на децата – всичко това за голяма финансова полза “, сподели основният прокурор на щата Арън Форд в изказване по отношение на правосъдните каузи, заведени във вторник.

„ Всяка от тези платформи също по този начин е обвързвана със съществени рискове за децата, в това число автомобилни произшествия, увеличение на свръхдозите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР