ЛАС ВЕГАС (АП) — Главният прокурор на Невада разследва шестима

...
ЛАС ВЕГАС (АП) — Главният прокурор на Невада разследва шестима
Коментари Харесай

Главният прокурор на Невада разследва фалшиви избиратели през 2020 г. за Тръмп, казва източник на АП

ЛАС ВЕГАС (АП) — Главният прокурор на Невада проверява шестима гласоподаватели републиканци, които са показали документ в Конгреса, подправено обявяващ Доналд Тръмп за победител президентските избори през 2020 година, сподели в сряда човек, осведомен със случая.

Не беше незабавно ясно дали продължаващото следствие е наказателно или гражданско дело. Но следствието прибавя към формалния надзор на подправени гласоподаватели в няколко щати, извоювани от президента Джо Байдън през 2020 година, в това число следствия в Джорджия, Мичиган и Аризона. Фалшивите гласоподаватели бяха упрекнати в Джорджия и Мичиган, а Тръмп е изправен пред обвинявания както в Джорджия, по този начин и във федерално следствие на държанието му, обвързвано с протеста на Капитолия на 6 януари 2021 година

Лицето не е било упълномощено да приказва обществено и приказва с Асошиейтед прес при изискване за анонимност. Politico и NBC News първи оповестиха за съществуването на следствието.

Генералният прокурор Арън Форд, демократ, не отговори в сряда на известията. В предишното той е казвал, че службата му е сътрудничила и е взела участие в следствие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати по отношение на напъните Тръмп да остане на поста. Той сподели на Демократическата генерална асоциация на прокурорите предишния януари, че се опасява, че правенето на какъвто и да е коментар ще бъде възприето като партизанско.

Губернаторът на Невада Джо Ломбардо, републиканец, наложи несъгласие на законопроект предишния юни, признат от ръководеното от демократите законодателно заседание, който би трансформирало в закононарушение подправеното засвидетелствуване, че губещ претендент е спечелил избори.

Сред тези, които са служили като подправени гласоподаватели през 2020 година, са актуалният ръководител на Републиканската партия на щата Майкъл Макдоналд, членът на националния партиен комитет Джим ДеГрафенрайд, Кларк Окръжният партиен ръководител Джеси Лоу и Шон Мийхан, народен член на комитета на окръг Дъглас. Всички отхвърлиха да разясняват.

Макдоналд показа Тръмп на протест през октомври в Лас Вегас и настоя републиканската партия на Невада да организира номинационна секта, считана от доста републиканци за облагодетелстваща някогашния президент. Събранията на Републиканската партия ще се проведат на 8 февруари, два дни след първичните избори, избрани от страната.

Усилията на AP да доближи до другите двама подправени гласоподаватели, Дъруард Джеймс „ Джим “ Хиндъл III и Айлийн Райс в Северна Невада, не бяха сполучливи.

„ Всички тези лица нямат коментар “, сподели Брайън Харди, юрист, участващ в тази ситуация.

Шестимата гласоподаватели се събраха на 14 декември 2020 година в Карсън Сити и се съгласи да изпрати изборен документ до Конгреса в опит да даде шестте електорални гласа на Невада за Тръмп и да задържи някогашния президент на власт, съгласно преписи от показания при закрити порти пред комисията на Камарата на представителите на Съединени американски щати, която проверява 6 януари офанзива, която наруши преброяването на електоралните гласове.

Тръмп загуби Невада с към 30 000 гласа от Байдън. Избирателите от Демократическата партия в щата удостовериха резултатите в наличието на държавния секретар на Невада Барбара Цегавске, републиканка, чиято отбрана на резултатите като надеждни и точни накара Републиканската партия на щата да я порицае. По-късно Cegavske организира следствие, което не откри достоверни доказателства за необятно публикувани измами с гласоподаватели в щата. Ограниченията на мандата й попречиха да се кандидатира за преизбиране.

Макдоналд и ДеГрафенрайд бяха измежду тези, които свидетелстваха пред комисията на Камарата на представителите.

Правителството и външните следствия единомислещо откриха, че няма доказателства за необятно публикувана машинация на гласоподавателите, можеше да промени изборите от Байдън. Тръмп продължи да популяризира неистини за изборите през 2020 година

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР