Лара Гут-Бехрами спечели първа олимпийска титла в кариерата си, след

...
Лара Гут-Бехрами спечели първа олимпийска титла в кариерата си, след
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами спечели първото си злато от Олимпийски игри

Лара Гут-Бехрами завоюва първа олимпийска купа в кариерата си, откакто победи в алпийския супергигантски слалом на Игрите в Пекин. 30-годишната швейцарка, която е международна шампионка в дисциплината, мина 1,98-километровото трасе на пистата " Скалата " в Янцин за 1:13.51 минута. Тя е брачна половинка на някогашния швейцарския национал Валон Бехрами, който сега е играч на Бреша. Двамата са семейство от три години.

Това беше втори орден за Лара в китайската столица след бронза в гигантския слалом преди четири дни, както и общо трети за нея от Олимпийски игри, като тя завоюва първия си в Сочи 2014, където приключи трета в спускането.
 Официално: Руска фигуристка изгърмя с допинг в Пекин
Официално: Руска фигуристка изгърмя с допинг в Пекин

Спортният арбитраж ще вземе решение по проблема до 15 февруари

Втора на 22 стотни от секундата приключи австрийката Мирям Пухнер. За нея това е първо самостоятелно отличие от огромно съревнование, откакто до момента имаше единствено един подиум в супергигантския слалом за Световната купа с трето място в Лейк Луис (Канада) на 5 декември предходната година.

С бронза се окичи друга швейцарка - олимпийската шампионка в алпийската композиция от Пьончан 2018Мишел Гизин, която финишира на 30 стотни зад сънародничката си.

Защитаващата купата си Естер Ледецка (Чехия) остана пета на 43 стотни от секундата. Тя завоюва сензационно златото на Игрите преди четири години, само че този път не съумя да повтори чудото. Тя въпреки всичко не беше надалеч, като в последна сметка остана на единствено 13 стотни от място на подиума.

Чехкинята взе своето преди три дни, когато стана олимпийска шампионка в паралелния великански слалом в сноуборда за втори следващ път.

Микаела Шифрин (САЩ), която се провали в първия манш на коронните си дисциплини в слалома и в гигантския слалом на Олимпиадата в Пекин, през днешния ден съумя да приключи, само че едвам девета на 79 стотни зад победителката.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР