Лаптопите на Apple се отличават с постоянен дизайн, оптимизирана ОС

...
Лаптопите на Apple се отличават с постоянен дизайн, оптимизирана ОС
Коментари Харесай

Причините да изберем MacBook вместо Windows лаптоп


Лаптопите на Apple се отличават с непрекъснат дизайн, усъвършенствана Оценка за съвместимост и балансираност
(снимка: CC0 Public Domain)

Феновете на Apple обичат да акцентират лекотата на потребление на macOS като главно преимущество на преносимите компютри MacBook. Но с изключение на операционната система, епълските портативни компютри могат да се похвалят и с други достолепия, които са не по-малко значими. Ето някои от тях:

1. Гамата MacBook е ясно структурирана, с модели за всички

Има единствено три MacBook модела. Основният е MacBook Air, който е задоволителен за нормалните задания и остава настоящ като характерности в продължение на няколко години.

На по-високо равнище е 13-инчовият стилен MacBook Pro, предопределен за бизнес потребителите, а на върха е 16-инчовият MacBook Pro с оптималната продуктивност за консуматори, които се занимават с образно наличие и различен комплициран програмен продукт.

За всеки от моделите е разполагаем спомагателен избор във връзка с RAM, сторидж и други функционалности. Някой ще кажат, че Apple лимитира своите консуматори в избора, само че в действителност компанията поддържа просто и ясно разделяне в продуктовата си гама. Нима това е неприятно?

В същото време при Windows преносимите компютри е същинска зоологическа градина. Дори единствено при един съответен производител ще намерите толкоз доста разнообразни модели, че можете да се замаете. Изборът ще бъде дълъг и сложен.

2. Лаптопите на Apple са доста уравновесени и софтуерни

Кой е най -добрият преносим компютър? За мнозина това е компютърът, при който всичко е уравновесено. Той би трябвало да бъде задоволително стилен и самостоятелен, а ефикасното му натоварване да не води по непрекъснато прегряване.

MacBook Air съвсем няма взаимни отстъпки – рядко се намира нещо сходно в сегмента на Windows преносимите компютри. Това важи изключително за по-новите модели, основани на чип Apple M1.

3. Apple не се пробва да ни изненада с безполезни трикове

В своите преносими компютри Apple употребява типичен форм-фактор “тетрадка”, който други производители от дълго време жертваха в интерес на трансформърите. Но това е компромис и с преносимия компютър, и с таблета.

Една и съща операционна система не може да бъде усъвършенствана както за сензорен интерфейс, по този начин и за курсор. Още в дните на Windows 8 имаше сходни злощастни опити с интерфейса Metro.

Лаптоп с екран, който се превърта на 360 градуса, не е оня комфортен таблет като iPad за четене, сърфиране в мрежата, гледане на вести и така нататък Изглежда доста по-лесно да употребявате преносим компютър с типичен дизайн или същински таблет.

4. Да не забравяме най-удобната екосистема на Apple

Apple има задоволително технологии, с цел да свърже всичките си устройства в една единствена екосистема, както никой различен производител. Handoff, да вземем за пример, ви разрешава да започнете да работите на вашия MacBook вкъщи или в офиса и да продължите по-късно на iPhone.

Екосистемата включва и програмен продукт от така наречен “трети страни”. Говорим за разнообразни версии на едни и същи приложения за iOS и macOS. Те са пригодени за съответна система, само че ви разрешават да работите с едни и същи данни върху разнообразни джаджи.

Като цяло, налични са доста спомагателни благоприятни условия в границите на екосистемата на Apple, които ще ви липсват, в случай че преминете към Windows.

5. Постоянство в дизайна на всички MacBook

Почти е невероятно да се отгатне годината на модела на преносимите компютри Apple. Ако преминете от MacBook Air 2019 към MacBook Air с M1, няма да забележите образни разлики с изключение на клавиатурата. За някои това може да наподобява като минус, само че по-скоро сходно неизменност в дизайна е преимущество от позиция на метода на прилагане и комфорта.

Сменяте остарелия си преносим компютър с нов и продължавате да работите, без да ви се постанова да свиквате с нещо ново. MacBook като цяло има страховит външен тип, който притегля вниманието и акцентира статуса, като остава непрекъсната големина с всеки нов модел.

6. MacBook се продава елементарно на вторичния пазар и на добра цена

Ясната линия на преносимите компютри, тяхната еднаквост, усъвършенстваната операционна система и дълготрайната поддръжка от производителя вършат MacBook извънредно ликвиден на вторичния пазар.

Продажбата на остарял MacBook за покупка на нов е въпрос на една седмица. Дори за 6-годишен MacBook Pro от 2015 година ще вземете положителни пари. Докато продажбата на остарял Windows преносим компютър несъмнено не е елементарна задача.

Лаптопите на Apple имат доста предвидима остатъчна стойност. Според множеството оценки, за две години те губят към 30% от цената си. Може ли да се оцени по същия метод употребен преносим компютър с Windows? Малко евентуално e…
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР