Лаптопи и таблети за $23 млн. изчезнали от училищата в

...
Лаптопи и таблети за $23 млн. изчезнали от училищата в
Коментари Харесай

70 000 лаптопа и таблета изчезнали от училищата в американски град


Лаптопи и таблети за $23 млн. изчезнали от учебните заведения в Чикаго за една година
(снимка: CC0 Public Domain)

За една образователна година са откраднати или изгубени преносими компютри и таблети iPad на стойност 23 милиона $ от учебните заведения в Чикаго. В един от случаите брат и сестра „ изгубили ” 10 устройства, съгласно данни, изнесени от Phone Arena.

Много учебни заведения в Съединените щати купуват разнообразни преносими компютри и таблети за учениците, като най-често това са артикули на Apple. Оказа се обаче, че медалът има и противоположна страна под формата на загуби за милиони долари и никой не прави нищо за справяне с този проблем.

Според данните, единствено в Чикаго повече от 70 000 преносимия компютър и iPad устройства са били откраднати или изгубени в границите на една образователна година (2021-2022 г.). Общата загуба възлиза на към 23 милиона $.
още по темата
За съпоставяне, държавните учебни заведения в Чикаго са похарчили 308 милиона $ за 311 000 преносимия компютър в интервала сред 2020 година и 2023 година

В същото време сякаш никой до момента не се е занимавал с казуса, а в някои случаи се стига до парадокси. Например, следствието разкрива, че двама възпитаници – брат и сестра – са оповестили 10 устройства за изгубени, само че даже не е разговаряно със фамилиите на тези деца.

Отбелязва се също по този начин, че учебните управляващи са изхарчени 2,6 милиона $ за компютърен програмен продукт за следене и възобновяване на устройства, само че в последна сметка се оказва, че никой не употребява този програмен продукт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР