Още републиканци от Мичиган, обвинени, че са фалшиви избиратели за Тръмп, се пледират за невинни

...
ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Всичките 16 републиканци от Мичиган, обвинени
Коментари Харесай

ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Всичките 16 републиканци от Мичиган, обвинени в схема за фалшиви избиратели, за да запазят бившия президент Доналд Тръмп на власт, оспорват обвиненията, след като последните девет или се признаха за невинни, или накараха съдия да внесе пледоариите от тяхно име в четвъртък в щатския съд.

Мичиганският главен прокурор Дана Несел обяви наказателни обвинения миналия месец срещу 16-те републиканци, с които следователите твърдят, че са се срещнали след изборите през 2020 г. и подписаха документ, в който невярно се посочва, че са „надлежно избрани и квалифицирани избиратели“ на Мичиган за президент и вицепрезидент. Седем се признаха за невинни в предишни явявания пред съда.

Деветте обвиняеми, които се явиха виртуално в окръжния съд на окръг Ингам в четвъртък, бяха обвинени по осем криминални обвинения, включително фалшифициране и заговор за извършване на изборни фалшификации. Най-важните обвинения предвиждат максимално наказание от 14 години затвор.

Явленията в съда в Мичиган идват една седмица, след като Тръмп пледира невинен във федералния съд по обвинения, свързани с опита му да отмени резултатите от изборите си през 2020 г. загуба. Прокурорите твърдят, че бившият президент, заедно с шестима неназовани съзаговорници, са организирали схема за привличане на фалшиви избиратели в седем щата на бойното поле, спечелени от демократа Джо Байдън, за да представят фалшиви удостоверения на федералното правителство.

Кати Бердън, a Член на комитета от Мичиган за Републиканския национален комитет и Ейми Факинело, член на училищния съвет на Grand Blanc, който е изправен пред опит за отзоваване, бяха сред изправените в четвъртък.

Двама от другите обвинени, че са участвали в схемата , Мари-Ан Хенри и Мешон Мадок, бивш съпредседател на Мичиганската републиканска партия, се явиха в съда миналата седмица и също пледираха невинни.

Явките в съда бележат началото на това, което се очаква да бъде дълга съдебна битка. Много от обвинените в схемата твърдят, че не са направили нищо лошо и обвиняват Несел, който е демократ, че е политически мотивиран.

Кърт Краузе, адвокат, представляващ един от фалшивите избиратели, Джон Хагард, каза в съда в четвъртък, че „вероятността за осъждане е ниска, като се има предвид съмнителната фактическа основа, твърдяна от правителството.“

Историята продължава

Разследващите твърдят, че групата републикански избиратели се е срещнала в централата на партията на 12 декември. 14, 2020 г. и фалшиво подписа документа за фалшиви избиратели. Фалшивите избиратели лъжливо са заявили, че са се срещнали в Капитолия на щата, където им е отказан достъп от щатската полиция на Мичиган.

В някои други щати, които са изпратили фалшиви избиратели, се провеждат разследвания, но не всички.

Прокурор от Джорджия, разследващ възможна незаконна намеса в изборите през 2020 г., се съгласи на споразумения за имунитет с най-малко осем фалшиви избиратели. А главният прокурор на Демократическата партия на Аризона е в много ранен етап на разследване. Главният прокурор на Невада, също демократ, каза, че няма да повдигне обвинения, докато Уисконсин няма активно разследване и главният прокурор е отложил на Министерството на правосъдието на САЩ.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР