ЛАНСИНГ, Мичиган (АП) — Преди десет години, когато ръководеният от

...
ЛАНСИНГ, Мичиган (АП) — Преди десет години, когато ръководеният от
Коментари Харесай

Борбата на Уитмър за правата на абортите помогна да превърне Мичиган в синьо. Сега тя гледа на националното въздействие

ЛАНСИНГ, Мичиган (АП) — Преди 10 години, когато ръководеният от републиканците законодателен орган на Мичиган беше на ръба да одобри един от най-рестриктивните закони против абортите в нацията по това време, 42-годишната щатска сенаторка от Източен Лансинг се качи в Сената, с цел да приказва против това, което знаеше, че ще се случи.

Минути след началото на речта си демократът Гретхен Уитмър отхвърли настрани квалифицираните си забележки и разкри за за първи път обществено, че е била изнасилена, до момента в който е посещавала лицей. Ако беше забременяла, сподели Уитмър, тя нямаше да може да си разреши аборт според оферти закон.

Законопроектът, който Уитмър беше нарекъл присмехулно „ застраховка против обезчестяване “, тъй като изискваше дамите да заявяват, когато купуват здравни осигуровки дали са очаквали да получат аборт, мина въпреки всичко. Но Уитмър, която в този момент е във втория си мандат като губернатор на Мичиган, откакто завоюва преизбирането с близо 11 процентни пункта през 2022 година, тази с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР