Майка от Мичиган е обвинена в купуване на оръжия за син, който е заплашвал висши демократи, казват прокурорите

...
ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Майката на 30-годишен мъж от Мичиган,
Коментари Харесай

ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Майката на 30-годишен мъж от Мичиган, който е обвинен в отправяне на смъртни заплахи срещу политици от Демократическата партия сега е обвинена в лъжа, когато е купувала огнестрелни оръжия, открити по-късно у сина й.

Заплахите срещу държавни служители стават все по-чести в Мичиган през последните години. Заговорът за отвличането на губернатор Гретхен Уитмър беше разкрит от ФБР през 2020 г. и досега прокурорите са осигурили девет присъди по случая в щатски и федерални съдилища.

Обвиненията бяха разпечатани във вторник срещу Мишел Берка, 56-годишна , след като синът й Рандал Берка II беше арестуван през март и обвинен в незаконно притежание на оръжие. Федералните прокурори твърдят, че той е отправял смъртни заплахи в социалните медии срещу президента и губернатора, както и срещу хора от LGBTQ общността.

Властите казват, че Мишел Берка съзнателно е излъгала, когато е купила пет пистолета, които в крайна сметка са били дадени на друг човек , според обвинителен акт, разпечатан във федералния съд във вторник и за първи път съобщен от The Detroit News. Въпреки че в обвинителния акт от 2 август не се посочва на кого Берка е дала огнестрелните оръжия, нейният син беше арестуван с четири от същите огнестрелни оръжия през март.

Рандал Берка II, който живее с родителите си, е обвинен в след като написа в канал в YouTube, че „Байдън заслужава да умре“, препратка към президента Джо Байдън, и че той е „повече от готов да убие Уитмър“, препратка към губернатора.

Randall Berka II е бил принудително изпратен за психиатрични грижи през 2012 г. и е обявен за недееспособен, което му забранява да притежава оръжия или боеприпаси, каза ФБР.

През март Мишел Берка каза на ФБР, че синът й я е „уплашил“ и че той трябва да бъде арестуван и вкаран в затвора, защото тя „не смята, че лечението на психичното здраве работи“, според жалба. По това време ФБР каза, че Мишел Берка е закупила три дълги пистолета и един пистолет за сина си.

Тя е изправена пред до 10 години във федерален затвор, ако бъде осъдена. Брайън Шерер, федерален обществен защитник, посочен като представляващ Мишел Берка, не можа да бъде открит по телефона за коментар в сряда.

Друг човек от Мичиган, Джак Карпентър III, беше арестуван през февруари и обвинен в заплаха за убийство в щата държавни служители, които са евреи. През март той беше обвинен по обвинение в престъпление от омраза.

Решение на Върховния съд на САЩ от юни направи по-трудно осъждането на лице за отправяне на заплаха с насилие, включително срещу президента или други избрани длъжностни лица. Администрацията на Байдън предупреди, че случаят може да засегне способността за преследване на заплахи срещу държавни служители, които се увеличиха през последните години.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР