ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Лидерът на Ирак ще пътува до

...
ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Лидерът на Ирак ще пътува до
Коментари Харесай

Иракски лидер ще се срещне с голямата близкоизточна общност в Мичиган, за да обсъдят ескалиращото напрежение

ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Лидерът на Ирак ще пътува до Мичиган в четвъртък след среща с президента Джо Байдън, с цел да се срещне с огромната иракска общественост в страната и да ги осведоми за ескалиращото напрежение в Близкия изток след въздушното нахлуване на Иран против Израел през уикенда.

Пътуването на иракския министър председател Мохамед Шиа ал-Судани до Вашингтон и Мичиган за разискване на връзките сред Съединени американски щати и Ирак беше планувано доста преди съботните изстрелвания на дронове и ракети от подкрепяни от Иран групи. Посещението беше сложено в светлината на прожекторите, защото напрежението в района ескалира след удара, който включваше изстрелвания на дронове и ракети, които прелетяха над иракското въздушно пространство, и други, изстреляни от Ирак от подкрепяни от Иран групи.

Мичиган държи едно от най-големите популации на иракчани в нацията и доста локални демократи се опълчиха на поддръжката на Съединени американски щати за войната на Израел в Газа след офанзивата на Хамас на 7 октомври. Държавата п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР