ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Американският представител Рашида Тлаиб от Мичиган

...
ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Американският представител Рашида Тлаиб от Мичиган
Коментари Харесай

Рашида Тлаиб защитава пропалестинско видео, тъй като разривът сред мичиганските демократи се задълбочава заради войната

ЛАНСИНГ, Мичиган (AP) — Американският представител Рашида Тлаиб от Мичиган получи необятна рецензия за видео, което разгласява през уикенда, което беше считана за обидна за еврейската общественост от някои, само че тя сподели, че нейните критици би трябвало да се съсредоточат по-малко върху думите, които е употребила, в сравнение с върху спасяването на цивилни животи в Близкия изток.

„ Колегите ми са доста по-фокусирани върху това да ме накарат да млъкна – единственият палестинско-американски глас в Конгреса – в сравнение с те са за преустановяване на ужасяващите офанзиви против цивилни в Газа и окупирания Западен бряг сега “, сподели Тлаиб в изказване, изпратено в понеделник до Асошиейтед прес. „ Вместо да ме атакуват и изопачават думите ми, те би трябвало да слушат своите гласоподаватели и да приканват за преустановяване на огъня, с цел да спасят почтени животи. “

Тя отговаряше на позвънявания от национални и мичигански демократи, които я молеха да вземе видео, оповестено в петък, което включва клип на стачкуващи, скандиращи „ от реката до морето “. Tlaib също сподели във видеото „ ще си спомним през 2024 година “, преди да се появи текст, който гласи: „ Джо Байдън поддържа геноцида над палестинския народ. “

Това е последният образец за обществен раздор, разделящ демократите в Мичиган, която е дом на една от най-големите арабско-американски общности в нацията.

Лигата срещу клеветата и други еврейски групи подлагаха на критика „ от реката до морето “, скандирането като апел за разрушение на страната Израел Много палестински деятели споделят, че не приканват за унищожаването на Израел, а за независимост на придвижване и равни права и отбрана за палестинците в цялата страна.

Демократът Елиса Слоткин, единственият евреин, член на Конгреса на Мичиган делегация, сподели в обществените медии, че фразата предизвиква „ разделяне и принуждение “ и е „ контрапродуктивна за насърчаването на мира “.

„ Ако знаех, че фраза, която съм употребявал, е наранила някой от моите гласоподаватели, Бих се извинил и бих го отдръпнал, без значение от произхода му ", сподели Слоткин. „ Бих изискал същото и от вас. "

Други демократи от Мичиган, в това число основният прокурор Дана Несел и краткотрайният президент на Сената на Мичиган Джеръми Мос се причисли към рецензиите на Tlaib и я прикани да се извини. Несел сподели, че макар че е защитавала Тлайб в предишното, потреблението на фразата „ е толкоз обидно за толкоз доста хора “. другар, „ лозунги като „ реката към морето “, в случай че това значи унищожаването на Израел, това няма да проработи. “

Тлаиб сподели в обществените медии късно в петък, че „ от реката до морето “ фраза е „ упорит апел за независимост, човешки права и спокойно общуване, а не гибел, заличаване или ненавист. “

Разногласието сред демократите в Мичиган е най-пресният образец за разширяващо се разделяне във войната Израел-Хамас. Мичиган е дом на една от най-големите арабски американски общности в нацията, която Tlaib отчасти съставлява, само че нейният регион в Детройт също включва процъфтяваща еврейска общественост.

Tlaib, чиято баба сега живее на Западния бряг, беше извикана от началото на войната от някои, които споделят, че тя не е направила задоволително, с цел да осъди офанзивата на Хамас. Усилието да се порицае Tlaib беше отхвърлено с необятна двупартийна поддръжка предходната седмица, защото и двете страни показаха угриженост за нарушение на правата на Първата корекция.

Двама републиканци от Камарата на представителите на Съединени американски щати, в това число конгресменът Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия, внесоха друго предложение за неодобрение Tlaib в понеделник.

___

Авторът на Associated Press Фарнуш Амири от Вашингтон, окръг Колумбия, способства за този отчет.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР