Ланс, който преди този кръг имаше равни точки с лидерите

...
Ланс, който преди този кръг имаше равни точки с лидерите
Коментари Харесай

Ланс загуби точки в Реймс, Лил обърна Монпелие

Ланс, който преди този кръг имаше равни точки с водачите във Франция Пари Сен Жермен и Марсилия, загуби значими точки в Реймс, завършвайки 1:1 с домакините. Гостите обаче може да са удовлетворени от развоя на събитията, защото в 66-ата минута те останаха с човек по-малко на терена поради червен картон на Дейвер Машадо. Само пет минути по-късно Фоларен Балгун откри резултата за Реймс и тимът усещаше, че ще завоюва трите точки. В 82-рата минута Лоис Опенда изравни и въпреки всичко избави една точка, която изведе отбора на трето място в класирането.

Троа и Рен приключиха 1:1. Домакините започнаха по-силно мача и в 14-ата минута Ике Югбо беше на точното място в точното време, с цел да направи добавка в наказателното поле за 1:0. Само 10 минути по-късно обаче Йоан Салмие от Троа направи ужасяващо влизане в краката на противник пред погледата на съдията, който незабавно извади червен картон.

Така самодейността в мача мина в ръцете на гостите от Рен, които обаче не съумяха да изравнят преди почивката. Това обаче стана в 48-ата минута, когато Мартен Терие подаде на Батист Сантамария на границата на наказателното поле, последния спря отлично топката и я вкара в левия ъгъл и благодарение на страничния дирек. До края на дуела обаче Рен не бе кадърен да измъкне успеха, а в края и Троа имаше своите шансове с 10 души.

Клермон победи Тулуза с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Максим Гоналон откри още в 46-ата минута, а надълбоко в добавеното време се разписа и Мухамед Чам. За гостите цялостен мач изигра някогашният футболист на Левски Стайн Спиерингс. Лориен се наложи над новобранеца Аячо с 1:0 като посетител. Единственото попадение бе дело на Данго Уатара при започване на второто полувреме, който се измъкна безусловно самичък отдясно и надигра вратаря с удар в близкия ъгъл.

Мачът сред Брест и Страсбург също приключи без победител - 1:1. Домакините откриха резултата посредством Пиер Леес-Мелу още в деветата минута, само че 20 по-късно Людовис Ажорк изравни за Страсбург от дузпа. Малко по-късно Пърчич от гостите бе изпъден с пряк червен картон, само че макар че те играха близо час с човек по-малко на терена, задържаха равенството.

Шампионът на Франция от 2021 година Лил победи с 2:1 Монпелие като посетител в ранния неделен мач в Лига 1. " Песовете " съумяха да създадат цялостен поврат, откакто изоставаха в резултата с 0:1 след 20 минути игра. Тогава вратарят на гостите Леонардо Жардим излезе неразчетено отвън наказателното поле и се размина с топката, от което се възползва Елие Ваи, който откри за домакините. Лил изравни в 41-вата минута с хубава офанзива, при която някогашният футболист на Монпелие Реми Кабела подаде на Джонатан Дейвид, който означи.

Краят на първото полувреме бе призрачен за домакините, защото опитният Валер Жермен бе изпъден от терена с пряк червен картон за рисково нарушаване. В 57-ата минута Анхел Гомес съумя да изведе гостите напред в резултата. Въпреки че бе с 10 души на терена Монпелие опита заключителен напън, с цел да стигне до тъждество. Това отвори доста пространства в отбраната им и в последната минута на добавеното време Джонатан Дейвид получи пас от Бамба и с диагонален удар отляво оформи крайното 3:1.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР