Ланс и ПСЖ завършиха при резултат 1:1 в среща от

...
Ланс и ПСЖ завършиха при резултат 1:1 в среща от
Коментари Харесай

Ланс изпусна да победи ПСЖ и продължава да е близо до зона ШЛ

Ланс и ПСЖ приключиха при резултат 1:1 в среща от 14-ия кръг на френската Лига 1. Домакините сигурно би трябвало да съжаляват повече за пропуснатия късмет да победят многомилионната селекция на Маурисио Почетино. "Жълто-червените " откриха в 63-ата минута посредством Фофана, само че Вайналдум изравни с глава в добавеното време.

Първата заплаха пристигна на сметката на домакините, като Жонатан Клос стреля от близко, само че не съумя да улучи вратата на Навас. Малко преди да изминат 20 минути Лионел Меси напредна в половината на Ланс и стреля от дъгата, само че ударът му удари гредата от външната страна и излезе в навън.

Няколко минути по-късно Жонатан Клос стреля рисково от директен свободен удар, само че Навас с опитност отрази. Минута след изстрела от фал на десния халфбек, преотстъпеният от ПСЖ в Ланс нападател - Арно Калимуендо стреля диагонално с левия си крайник, само че костариканският вратар още веднъж бе на мястото си.

Точно след половин час игра мощен удар от воле на Дукуре накара Кейлор Навас да се намесва за трети път в последните пет минути. Пет минути след най-хубавата обстановка на Ланс, пристигна и тази за ПСЖ. Хакими пусна прекрасен пас към Икарди, който стреля отблизо разстояние, само че Льока мазета в ъглов удар. Аржентинският таран на ПСЖ получи още един късмет тъкмо преди почивката, само че ударът му от близко още веднъж бе отразен от стража на домакините.

Играчите на парижани се активизираха доста съществено в края на първата част, когато получиха и още един късмет да открият - Хакими центрира добре към Ди Мария, само че за следващ път Льока бе на мястото си и не разреши на столичани да отбележат.

Още при започване на втората част Ди Мария имаше късмет да открие. Прецизният му удар обаче мина покрай дясната греда на Льока. 60 секунди по-късно поредност от неточности в защитата на парижани даде опция на Калимуендо да стреля от въздуха, само че последният не съумя да уцели вратата.

Четвърт час след началото на второто полувреме Секо Фофана с изстрел отдалеко изненада Кейлор Навас, който не се намеси добре и по този метод резултатът бе открит в интерес на петият във краткотрайното класиране.

Едва няколко минути след гола, играчите на Ланс свариха парижани на контраофанзива, при която Фофана подаде към Сотока, само че ударът на резервата откри левия непряк дирек на Навас.

В 77-ата минута поредна контра на Ланс можеше да приключи с гол. Последователно няколко играча на домакините се засуетиха с топката преди Франковски да стреля. Ударът на полския халфбек обаче бе париран от Навас. Две минути по-късно удар на Сотока мина до гредата на костариканският вратар на парижани.

Ланс - Пари Сен Жермен 1:1

1:0 Секо Фофана 63`

1:1 Жоржиньо Вайналдум 90+2

Ланс: Льока, Гради(жк), Данзо, Медина(жк), Клос, Да Коста, Дукуре, Фофана, Франковски, Какута(54` - Сотока), Калимуендо

Старши треньор: Франк Ейс

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР