Ланс Армстронг - това име ще остане завинаги в историята

...
Ланс Армстронг - това име ще остане завинаги в историята
Коментари Харесай

Историята на Ланс Армстронг: Подвизите и падението на иконата на колоезденето

Ланс Армстронг - това име ще остане вечно в историята на спорта и в съзнанието на милиони почитатели по целия свят. Седемкратният победител в най-престижното колоездачно съревнование " Тур дьо Франс " се трансформира в знак на битката и доблестта, само че също по този начин и в емблема на един от най-големите спортни кавги в историята на спорта.

Раннигодини

Ланс Армстронг се ражда през 1971 година в Плано, Тексас. В ранните си години той демонстрира интерес към спорта, само че колоезденето бързо става неговата пристрастеност. През 1992 година, на възраст 21 години, той минава към професионалните колоездачи и бързо стартира да се изявява на сцената на международния велосипеден спорт.

Ланс Армстронг. Снимка: Getty Images

Сблъсък с рака

Скоро след триумфите си на интернационалната сцена, през 1996 година, Ланс Армстронг се сблъсква с тежка диагноза - рак на тестисите. Това опустошително събитие слага завършек на неговата кариера и очаквания за бъдещи спортни достижения.

Лекарите предсказаха тежка борба, само че Ланс не се предава. Той подлага себе си на интензивни лекувания и процедури, след което се възвръща от рака. Този миг в живота му се оказа точката на смяна и ентусиазъм, което ще го насочи към най-големите му спортни достижения и ще го трансформира в знак на вяра за доста хора, сблъскали се с заболяването.

Отново на върха

След възобновяване си, Ланс Армстронг се възкачва на велосипеда си и стартира да се състезава още веднъж. Този път с един по-голям ангажимент и решителност. Той влиза в историята, като става победител на " Тур дьо Франс " не еднократно, а седемкратно, от 1999 година до 2005 година

Ланс Армстронг става знак на вяра и упоритост. Неговата история служи като ентусиазъм за всички, които се борят с заболяването и персоналните провокации.

Падението на легендата

Въпреки своите огромни спортни достижения, през 2012 година, след голям брой обвинявания и отчети за приложимост на неразрешени субстанции, Ланс Армстронг признава, че е употребил допинг през цялата си кариера. Това самопризнание обезсмисля достиженията му в " Тур дьо Франс " и подвига съществени въпроси за неговата почтеност и интегритет.

Ланс бива лишен от всичките си трофеи и достижения, а обликът му пострада съществено. Той се оказва в центъра на един от най-големите спортни кавги в историята на спорта. Това падениепревръща спортиста от икона на битката и вярата в знак на спортната непочтеност.

Заключение

Историята на Ланс Армстронг е комплицирана и разграничена сред възхвалите и свадите. Той остава значима фигура в историята на колоезденето и спорта като цяло. Историята му ни припомня, че спортът и животът сами по себе си са комплицирани и изискват баланс сред достижения и почтеност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР