ландрия, един от трите региона в Белгия, изпрати на главния

...
ландрия, един от трите региона в Белгия, изпрати на главния
Коментари Харесай

Харта от 1666 г. може да влезе в преговорите за Брекзит

ландрия, един от трите района в Белгия, изпрати на основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние Харта от 1666 година на тогавашния крал на Англия Чарлз II.

Фламандското държавно управление счита, че може да се позове на хартата, с цел да обезпечи правото си на лов на риба във водите на Англия, в случай че не бъде реализирана договорка с Европейски Съюз за Брекзит.

Риболовът е един от останалите противоречиви въпроси в договарянията сред Европейски Съюз и Англия за бъдещите връзки. Ако няма договорка преди края на преходния интервал, Англия теоретично може да спре достъпа до своите териториални води за кораби от страните от Европейски Съюз.

Ако това се случи, Фландрия счита да се позове на Хартата, с която Чарлз II през 1666 година дава на 50 риболовци от град Брюж „ безконечен достъп “ до английски води.

How to secure the right to fish in U.K. waters on a post-Brexit relationship?

Use a charter that dates back to 1666.
— POLITICOEurope (@POLITICOEurope)
"Нашата цел е да се реализира съглашение, " сподели представител на фламандския министър на рибарството. "Но в случай че това не стане, можем да се позовем на Хартата. Тя е от 1666 година, само че е доказана от английски юрист през 1820 година ", сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР