Land Rover представи серия от актуализации за модела Range Rover

...
Land Rover представи серия от актуализации за модела Range Rover
Коментари Харесай

Новият Range Rover идва с 606 „коня“, ултимативна услуга за поръчкови изпълнения, но ще „избърше ли срама от челото“ заради двете изтегляния преди няколко месеца?

Land Rover показа серия от актуализации за модела Range Rover за 2024-а в това число стартирането на нови хибридни задвижвания. Освен това тези, които са на пазара за Range Rover Autobiography или SV модел и желаят да ги създадат още по-специални, към този момент могат да го създадат посредством неотдавна стартиралата услуга на Land Rover за поръчване на SV Bespoke.

Но първо, самият Range Rover 2024. JLR е оборудвал 4,4-литровия V8 с два турбокомпресора с мек хибрид, която събира силата от понижаване на скоростта и прекъсване, преди да я употребява в помощ на ДВГ при ускоряване.

Този нов мотор реализира монументална мощ от 606 к.с. и въртящ миг от 750 Nm. Този задвижващ елемент се предлага само за новия Range Rover SV.

Тези, които не желаят да се „ бръкнат “ за SV, не пропущат подобренията. Всъщност, до момента в който преди този момент Range Rover се оферираше във разновидности P440e и P510e, те бяха сменени с новите P460e и P550e. Тези разновидности развиват надлежно 453 к.с. и 542 к.с. и се подкрепят от заздравен електромотор с 218 к.с.

Моделите P460e и P550e могат да изминат до 120 км на напълно електрическа сила, до момента в който P550e се нуждае от единствено 4,8 секунди, с цел да доближи 96 км/ч. И двата модела също по този начин употребяват 3,0 редови бензинов мотор и забележителна батерия с потенциал 38,2 kWh.

Направени са и някои други промени. Например Range Rover 2024 се предлага с последно потомство инфоразвлекателна система Pivi Pro с 13,1-инчов сензорен екран от плаващо стъкло, който даже включва гласов помощник с изкуствен интелект Amazon Alexa.

Land Rover показа и нова система Country Road Assist, която работи като адаптивен круиз надзор, само че за по-малки, “селски ” пътища. Монтирана е и нова система Dynamic Response Pro, която употребява технология за електрическо наклоняване, с цел да понижи наклоняването на каросерията при завиване.

Новосъздадената услуга SV Bespoke работи като връх на персонализацията за моделите Range Rover Autobiography и SV и обезпечава на притежателите достъп до главозамайващ набор от материали, както и до интериорни и екстериорни покрития, от които да избират. Всъщност външните емблеми на Range Rover могат да бъдат направени даже от 24-каратово злато.

Клиентите, които избират да поръчат автомобил посредством услугата SV Bespoke, получават достъп до седемстепенния развой на основаване, който преглежда цветове, тематики, извънредни варианти SV, материали, фурнири и покрития, персонализации и персонализиране.

Услугата е толкоз всеобхватна, че в салона се оферират към 391 разцветки на материалите, а повече от 230 матови и металик цвята са включени като част от програмата. Създадена е и услуга за боядисване „ Match to Sample “ за възпроизвеждане на всяка поръчка за цвят на екстериора.

„ Range Rover е синоним на ексклузивност и разкош “, съобщи в изказване ръководещият шеф на Range Rover Джералдин Ингам.

„ Сега, с новата услуга за поръчване на SV Bespoke, ние каним нашите най-взискателни клиенти да станат основатели на своя в действителност неповторим автомобил – да изберат мечтаните от тях покрития и да бъдат направлявани от нашия дизайнерски екип.

Съчетавайки усъвършенстваната персонализация с невиждан финес и несравними благоприятни условия, Range Rover продължава да дава висш съвременен разкош. “

На фона на такива поръчки дано напомним, че 12 500 Range Rover-а бяха изтеглени поради дефектни заключващи механизми на отделенията за предпазване на втория ред да излети при случай, което може да докара до пострадване.

Land Rover предприе първите си стъпки за премахване на казуса през януари 2023 година и стартира следствие на Комитета за сигурност и сходство на продуктите.

Това стана след получени в компанията гаранционни искания, в които се твърди, че ключалката в отделението за предпазване на подлакътника на втория ред може да се повреди.

Естествено, това е неприятно, тъй като никой не желае капакът на мястото за предпазване на подлакътника в първокласния си SUV да се счупи и да дрънчи в близост.
Но това не е всичко. Range Rover от 2023 година може да има дефектни заварки в седалките на втория ред, които да им разрешават да се приплъзват.

В Съединените щати е издадена покана за евакуиране на Range Rover 2023, която визира общо 500 единици, създадени сред 11 февруари 2022 година и 10 юни 2022 година

Jaguar Land Rover разкри, че седемместните модели имат 60% рамка на седалката на втория ред, която може да има брава, инсталирана с дефектна спойка, създадена в завода за сглобяване на коли в Солихъл. В колите с тази дефектна спойка седалката може да не е вярно закрепена.

В случай на конфликт или по време на неочаквана спирачна маневра, когато седалката на втория ред е заета и пасажерът на външната седалка не употребява инсталирания на каросерията защитен колан, седалката ще се придвижи напред и нагоре, като по този метод ще усили риска от пострадване на пасажерите на първия и втория ред.

Тестовете за инспекция на издръжливостта на продукцията на Jaguar Land Rover идентифицираха казуса за първи път през септември предходната година.

Макар че на автомобилния производител не са известни никакви катастрофи, пострадвания или пожари вследствие на казуса, нито пък е получил някакви гаранционни искания или отчети от полеви условия, той въпреки всичко е издал уведомление за евакуиране.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР