Ламонт Марсел Джейкъбс бе разочарован от завръщането си на 100

...
Ламонт Марсел Джейкъбс бе разочарован от завръщането си на 100
Коментари Харесай

Джейкъбс не остана доволен въпреки победното си завръщане на 100 м

Ламонт Марсел Джейкъбс бе отчаян от завръщането си на 100 м, без значение че завоюва спирката в Савона, стигайки до успеха в първото си съревнование след олимпийския дубъл в Токио предходната година.

Италианецът приключи с време от 10.04 сек във финала пред дребен брой фенове в италианската Ривиера, откакто завоюва серията с резултат 9.99 сек.

27-годишният спринтьор напусна пистата с лек проблем в седалищните мускули и сподели, че е обмислял да пропусне финала, защото не е чувствал, че управлява нещата в серията.

„ Мисля, че можех да се оправя по-добре, в случай че би трябвало да бъда почтен. По отношение на техниката не бях себе си… Беше съревнование, в което усещах, че съм възпрепятстван по някакъв метод “, сподели той пред публицисти.

През март Джейкъс стигна до златото на 60 м по време на Световното състезание в зала, което се организира в Белград, изпреварвайки международния рекордьор на 100 м Крисчън Коулмън от Съединени американски щати. Той трябваше да се завърне първончално в Найроби предишния уикенд, където щеше да се изправи против Фред Кърли, който пребори за изненадващия си успех на Игрите в Токио през 2021. Въпреки това той трябваше да се отдръпна поради проблеми с червата.

„ Беше много сложна седмица след завръщането от Найроби. Опитах да се възстановя допустимо най-вече, само че платих цената за липса на сила. Бях изцяло обезводнен в продължение на два дни. Бях в леглото и нямах силата да стана от него. Така че самото ми присъединяване е добър знак “.

Олимпийският първенец на 100 м остави зад себе си в сериите в Савона Юпун Абейкун и французина Джими Вико, който се състезаваше за първи път от март насам. Във финала той завоюва с 0.06 сек пред втория Артур Сисе от Кот д‘Ивоар, като Вико още веднъж се подреди трети. Джейкъбс ще взе участие в идващото си съревнование на спирката от Диамантената лига в Юджийн в края на месеца – суха подготовка преди Световното състезание през юли, което ще се организира в същия град. Той се надява да усили остротата си на 100 м преди евентуален конфликт с настоящия международен първенец Коулмън през лятото.

„ Приключих сезона в зала като международен първенец. Да се надяваме, че още веднъж ще сторим същото “, приключи италианецът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР