Ламин Ямал е поредният голям талант на Барселона, който е

...
Ламин Ямал е поредният голям талант на Барселона, който е
Коментари Харесай

Ще се превърне ли Ламин Ямал в поредния неуспешен наследник на Меси?

Ламин Ямал е следващият огромен гений на Барселона, който е считан за идващия Меси. Едва на 16 години Ямал, който се води испанец, само че майка му е от Екваториална Гвинея, а татко му е мароканец прави съществено усещане.
Прочетете още
Той дебютира през предишния сезон за Барса, а през този към този момент е титуляр и във всички шампионати е играл в 39 дуела вкарал 6 гола, а за националния тим на Испания има 4 мача и 2 гола, откакто дебютира предходната година. Наистина впечатляващо за 16-годишен, само че тук има едно огромна въпросителна.

Началото 

Ямал дебютира за Барселона на 29 април 2023г. при триумфа с 4:0 над Бетис. Той влиза на мястото на Гави в 83-та минута. Тогава той е 15 години - два месеца и половина преди да стане на 16. Любопитно е, че Барса постоянно е пробвала по сходен метод много от своите гении, само че при Ламал беше по-различно, тъй като той изигра единствено един мач през миналия сезон - действително към 7 игрови минути. След това през новия сезон той постеппенно се наложи и стана титуляр.

През новия сезон той стартира като запаса в дуела от първия кръг против Хетафе и игра 14 минути. Впоследствие той застъпти още от втория кръг като титуляр. Още в третия кръг пристигна и първата му асистенции в драмата против Виляреал, която Барса победи с 4:3 Ямал даде две асистенции за головете на Гави и Роберт Левандовски.

Дебютният гол на Ямал пристигна на 8 октомври 2023г. против Гранада при равенството 2:2. 

До момента Ламин Ямал е титуляр в Барселона и е играл през този сезон в 39 дуела, а головете, които е отбелязал са 6, асистенциите му са 7. 

Головете на Ямал с изключение на упоменатия против Гранада са още против в другия мач против Гранада - два, Майорка - един и Осасуна за Суперкупата - един и Атлетик Билбао за Купата - един. 

Другите, които бяха сравнявани с Меси се провалиха

Ямал не е единственият, който е определян за правоприемник на един от най-великите футболисти през новия век.

Ямал несъмнено има качества и може да стане новото огромно име на международния футбол. Реално видяно в последните години не можем да разпознаваем доста млади играчи, а единствените непрекъснати са единствено двама – Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. Ямал е младеж на Барселона и артикул на митичната школа на отбора Ла Масия.

За Ямал обаче има един голям проблем, а той е обвързван с това, че никой, който беше съпоставят до момента с Меси беше разгласен за идващия правоприемник не е съумял. Последният подобен прегледен образец е Ансу Фати, за който имаше съществени упования. В момента обаче той е запаса в Брайтън и даже англичаните нямат планове да го изплатят от Барса. Така той най-вероятно ще се върне в Барса и ще се озове в някои от клубовете в Ла Лига с по-малки упоритости. Между другото сходна беше ориста и на различен футболист сравняван с Меси – Боян Къркич, който беше считан за голям гений. Кариерата му обаче се разви не съгласно упованията и приключи като запаса в Стоук Сити във Висшата лига. Друг сходен случай беше и Кристиан Тейо, който още е настоящ футболист, само че в този момент играе в Ал Фатех в Саудитска рабия. 

Дали Ямал ще успее да счупи проклятието на играчите сравнявани с Меси или ще приключи кариерата си като останалите ще разберем в идващите две години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР