Lamborghini е първата компания в европейската автомобилна индустрия, която въвежда

...
Lamborghini е първата компания в европейската автомобилна индустрия, която въвежда
Коментари Харесай

Lamborghini въвежда 4-дневна работна седмица без да намалява заплатите на служителите

Lamborghini е първата компания в европейската автомобилна промишленост, която вкарва сходен работен режим

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

ХардуерДаниел Десподов - 15:47 | 12.12.2023

Блогър сподели китайско компютърно зареждане с блок от стоманени стърготини за увеличение на тежестта

IT НовиниДаниел Маринов - 11:03 | 12.12.2023

Ето по какъв начин Военноморски сили на Съединени американски щати възнамеряват да изведат от употреба нуклеарния самолетоносач USS Enterprise

IT НовиниДаниел Десподов - 15:05 | 12.12.2023

Нов революционен CRISPR метод с огромна акуратност може да влияе на съвсем всички човешки гени

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Lamborghini реализира съглашение с профсъюзите за въвеждане на 4-дневна работна седмица за своите индустриални служащи, заяви компанията във вторник. Със съглашението се реализира понижаване на работното време без понижаване на заплатите, като в същото време се усилват възнагражденията, оповестява Ройтерс.

Ако да работите за Lamborghini постоянно е било фантазия за вас, то тази фантазия преди малко стана още по-привлекателна. Благодарение на новото съглашение индустриалните служащи към този момент могат да работят с 31 дни по-малко годишно. Работниците на двусменен график ще работят 5-дневна седмица, последвана от 4-дневна седмица, което ще понижи броя на годишните работни дни с 22. Работниците на трисменен режим ще работят 5-дневна седмица, а по-късно две 4-дневни седмици, което ще понижи броя на работните дни с 31. Един спомагателен месец отпуск всяка година не звучи толкоз зле.

Все още не сте сигурни дали желаете да работите за Lamborghini? Е, новото съглашение включва и нарастване на заплатата. Сегашните променливи бонуси, които се изплащат на служащите ще бъдат увеличени с 50%. Има и еднократен бонус от 1063 еврo, който ще бъде изплатен този месец.

Други европейски компании към този момент са възприели схеми за 4-дневна работна седмица и са разкрили доста преимущества. Работниците създават повече за по-малко време, отсъствията по болест понижават, а чиновниците се задържат по-лесно и се притеглят нови, оповестява Ройтерс.

Означава ли това, че Lamborghini ще може да създава повече коли и да понижи цената? Вероятно не, само че съществуването на по-щастливи служащи може да има единствено позитивно влияние върху колите, които Lamborghini създава.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР