Лаконични отговори, малко желание да говори, отказ да чете пасажи

...
Лаконични отговори, малко желание да говори, отказ да чете пасажи
Коментари Харесай

Мълър се показа като лаконичен свидетел в Конгреса

Лаконични отговори, малко предпочитание да приказва, отвод да чете пасажи от отчета от следствието на съветската интервенция в американските избори преди три години и най-много влизане в несъгласие с изказване на Тръмп - по този начин може да се заключи чуването на Мълър през днешния ден в Камарата на представителите на американския Конгрес, обобщава Франс прес.

Точно преди началото на това дълго чакано чуване, Тръмп написа в Туитър, че е бил изцяло оправдан от някогашния специфичен прокурор и някогашен началник на ФБР. "НЯМА СЪГЛАШАТЕЛСТВО, НЯМА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ ", гласеше туитът на президента.



На чуването Мълър обаче влезе в несъгласие с Тръмп, като увери, че не го е оневинил изцяло по отношение на съмненията за възпрепятстване на правораздаването. По-конкретно представители на демократите желаеха от Мълър да разяснява туита на Тръмп и да каже дали такова е и неговото умозаключение, на което той отговори "не ". После добави, че "изводите в отчета демонстрират, че президентът не е оправдан за дейностите, за които е бил упрекнат, че е направил ".

Мълър, който искаше в действителност да избегне чуването, отговаряше с неуверен глас, като караше да му повтарят десетките въпроси, които му бяха задавани. Той не преставаше да препраща питащите към отчета от следствието му, който беше оповестен през март. В него двусмислени формулировки обаче оставиха още тогава отворена вратата за разнообразни тълкувания. Това докара и през днешния ден до нагледно казано вербален мач, в който депутати от Демократическата и от Републиканската партия четяха фрагменти от отчета и ги поясниха по диаметрално друг метод. На този самобитен мач Мълър се задоволи да бъде съдия, като отговаряше сбито "да ", "не ", "правилно " или "не споделям този разбор ".



В отчета от следствието си, съдържащ над 400 страници, Мълър разказва съветските опити за подкрепяне на Тръмп през 2016 година, само че добавя, че не е събрал доказателства за сговор сред Москва и екипа на Тръмп, макар повтарящите се контакти. В отчета Мълър разказва и поредност от пораждащи безпокойствие случаи на напън, упражнявани от жителя на Белия дом върху неговото следствие и споделя, този път, че не може да почисти Тръмп от съмненията за възпрепятстване на правораздаването.

Мълър бе внимателен и не загатна в отчета какво ще се предприеме по този въпрос. Той акцентира единствено, че настоящ президент не може да бъде упрекнат по време на мандата му.



Днес Мълър се придържаше към тази линия. "В нашите заключения ние взехме решение, че няма да кажем дали президентът е направил закононарушение. Това е нашето решение и то си остава такова ", сподели Мълър. Но на въпрос дали президентът може да бъде упрекнат, когато изтече мандатът му в Белия дом, той отговори малко "да ".

Малко преди чуването на Мълър Русия още веднъж отхвърли всякаква интервенция в изборите в Съединени американски щати. "Очевидно ние ще прочетем и ще гледаме какво ще се каже ", съобщи съветският заместител външен министър Сергей Рябков.



Тръмп пък сподели, че няма да следи чуването, тъй като това било губене на време. Но по време на чуването той в последна сметка пусна туит, в който препредаде коментар на публицист от телевизия Фокс, който споделяше, че чуването е злополучие за Мълър и за демократите.

Според демократите в отчета има серия от обстоятелства, които са неуместни за Тръмп и могат да послужат в поддръжка на задействане на процедура по импийчмънт на президента. Те се надяват и че чуването на Мълър, което се предаваше по малкия екран, ще остане в съзнанието на гласоподавателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР