Лъжи и Истини“ е новата песен на SLNG (Сленг), с

...
Лъжи и Истини“ е новата песен на SLNG (Сленг), с
Коментари Харесай

Владимир Михайлов за новата песен и клип на SLNG: Лъжи и Истини е социален експеримент

" Лъжи и Истини “ е новата ария на SLNG (Сленг), с която групата предизвика почитателите си при започване на седмицата. Автор на парчето е един от най-магнетичните и известни артисти и музиканти - Владимир Михайлов. SLNG промотира и ефектно видео към песента, което би впечатлило мнозина почитатели на хубавия рок, на красивото и философско кино и на логиката на психиката.

Ако гледате клипа на " Лъжи и Истини " може да се почувствате в един много фрапантен, комплициран свят и да останете с чувството, че гледате къс естетски филм, режисиран по едно и също време от Пазолини и Тарантино. Текстът на песента е не по-малко динамичен, бездънен и логичен, а хард рокаджийското звучене би било наслаждение за феновете на рокендрола у нас. Режисьор на клипа е Кирил Добрев.

SLNG ще направи публична премиера на видеото към парчето " Лъжи и Истини " на 28 март в Once Upon a Time Biblioteka. Освен че за първи път онлайн ще показват новата си ария, музикантите ще изпълнят и емблематичните за почитателите шлагери „ Мой свят “, „ Синьо “, „ Любовта няма край “, „ Бeли петна “, " Филм " както и кавъри на обичаните на всички Tears for Fears, Depeche Mode, Peter Gabriel, U2 и други

Специално за Lupa.bg Владимир Михайлов показа какво го е въодушевило да напише парчето " Лъжи и Истини ", коя струна на човешката душа най-вече желае да допре с песента и за какво в клипа към видеото е поканена да взе участие " бандата " на Денис Топал от " Братя " - актьорите Сара Драгулева, Мартин Димитров и Радослав Владимиров, които изиграха облиците на знаковите телевизионни герои Гери, Радо Андреев и Никсъна.



- Влади, прави усещане, че множеството песни на SLNG от последните години са на обществена тема. Реалността се отразява и в " Лъжи и Истини " и се пробвате да анализирате това, което ни заобикаля. Как се роди концепцията за текста на песента и какво те предизвика да я напишеш?

- Текстът го написах преди време, още, до момента в който снимахме „ Братя “. Когато измислях парчето на китарата, то звучеше по друг метод. Друго беше като звучене, само че текстът си го написах на един мирис.

Бях предизвикан от тематиката за околните хора – по какъв начин животът ти е отредил да имаш някой непосредствен другар, само че даже с него можеш да се разделиш по всякакви признаци и външни въздействия. Това разделяне, което лъха от обществените мрежи, тази външна експанзия, която ни насаждат и по този метод ни разделят по всякакви тематики, щампи - това ме предизвика.

Социалните мрежи непрекъснато бълват, че ние би трябвало да се усещаме разнообразни един от различен и че би трябвало да се усещаме разграничени. И като добавиш казусът, че фейсбук дава естрада на всеки, всеки се изрича по тематики, по които доста постоянно не е способен, разяснява се от подправени профили, споделят се неща, които са негативни и по този начин те задръстват и те щамповат, и те лимитират.

В тази цялата мръсотия ние забравяме кои сме, кое е значимото - че най-важното е да виждаш индивида до теб с очите на сърцето, да знаеш кой е, да знаеш кои са значимите неща, да знаеш кой е пътят, вместо да залиташ по всички тези неща, които ни заливат като непрекъснат поток от информация.

Някои от тях абсолютно целенасочено. Това ми се коства все по-голям проблем и си показах една действителност, в която нещо разделя двама доста близки индивида и за секунда те могат да се трансфорат в най-големите врагове.



- Написал си текста, до момента в който снимате „ Братя “. Това ли те предизвика да поканите за присъединяване в клипа към песента Сара Драгулева, Мартин Димитров и Радослав Димитров, с които си партнирахте в сериала?

- Абсолютно. В един миг това ми изкристализира като посока, която разисках с режисьора на видеото Кирил Добрев - какво ме е вълнувало, до момента в който съм писал текста. С него дружно оформихме един подобен сюжет, като той го приключи към този момент във типа, в който го виждаме. Допълнително развихме още доста линии, някои от тях ги снимахме, само че не попаднаха във видеото като разновидности на този конфликт сред двамата герои в клипа.

Когато ми хрумна това парче даже имах концепция да го запишем дружно с Марто и с Радо, тъй като те и двамата са доста музикални. Радо Владимиров най-редовно работи като музикант, а Марто ходеше на уроци по барабани, пее готино. Беше ми хрумнала концепция да създадем парче дружно за сериала, още едно, само че това отпадна като вид.

Парчето остана, направихме го със SLNG в този мощен вид, в който звучи. Но ми остана концепцията за Мартин и за Радо и когато Киро оформи финалната концепция за видеото и ме попита: „ А артисти? “ аз му споделих: „ Аз знам кои са актьорите. “ И се обадихме непосредствено на Марто и на Радо. Киро измисли и с какво тъкмо ще се занимава героинята на Сара в тази преживелица. Тя играе един психолог, само че освен. Сара е сборен женски облик, облик на женската сила.

Имаше доста хрумвания, които обсъждахме и които си нахвърлихме с Киро. Включително в деня на фотосите Марто, Радо и Сара също имаха техните хрумки.

Беше доста забавно, тъй като от целия план се получи един психически и обществен опит. Надявам се, че във видеото остават доста въпроси за феновете. Темата е повече от една.

Едно нещо е несъмнено, че по време на този опит ние грубо се забавлявахме. Монтирам един мейкинг сега, в който ще покажем любопитни неща зад кадър. Аз по този начин не съм се смял доста от дълго време - през целия ден по време на фотосите се смяхме. Познаваш тези артисти и мисля, че се сещаш на какво са способни.



Група SLNG - Владимир Михайлов, Младен Несторов, Петър Рангелов, Калин Петров и Алекс Ван Лазаров

- Освен че са доста надарени имат и необикновено възприятие за комизъм.

- Аз по тази причина ги боготворя, тъй като до момента в който снимахме сериала, даже когато сме снимали доста тежки прочувствени подиуми, с тях сме се забавлявали ужасно по време на почивките. Буквално сред два дубъла постоянно сме се смели и сме изпускали напрежението. Нямам думи, с които да мога да им благодаря задоволително. Това за мен са едни от най-хубавите артисти, които в миналото съм виждал за 20 години фотоси.

Сега гледаме Мартин в основна роля в сериала „ Клетката “, Радо има премиера в норвежки филм, който излезе неотдавна и там е в основната роля, Сара е с основна роля в „ Пулсът на танца “, който пък оглави родния боксофис. Така че аз в никакъв случай не съм се съмнявал в триумфа им и знам, че най-хубавите им неща занапред предстоят. Радвам се, че откликнаха. Ние не сме ги поканили единствено като другари, бяхме отделили възнаграждения за тях, а те взеха решение да ги дарят за щедрост.



- Страхотни сте всички. Спомням си, че в предходното ни изявление ти показа, че за теб е доста значим този дух на другарство, без значение до каква степен той ще стигне в живота на даден план. И ти персонално го търсиш и се опитваш да го предизвикаш на всички места, където вървиш – на снимачната площадка, на сцената, на подготовки, в музикални планове.

- Аз си ги обичам тези хора. Ние сме другари. Въпреки че съм по-голям от тях съм научил ужасно доста от взаимната ни работа. Те са в действителност необикновено надарени хора, които са и извънредно сърцати и доста занимателни.



- Във видеото към песента героите разкостват един манекен. Аз го разчетох от една страна като разкостване на полезности, от друга – в какво самият ти може да се превърнеш, да се разпаднеш и да загубиш човешкия си образ, в случай че си изпълнен с ненавист и негативизъм към другите хора. Но всеки може да го схване по собствен метод, несъмнено.

- Да, можеш да проектираш доста неща върху този манекен като хрумвания. Но сигурно ние сме го нарисували във всевъзможни знаци – знаци на религия, на идеологии, на обществени несъгласия и предубеждения и на какво ли не. Тук си направихме, най-малко за нас, занимателна отпратка към един монумент, който бе разпарчетосан в последно време. Върху този монумент през годините бяха нарисувани всевъзможни неща от всевъзможни хора и всеки оставя своя отпечатък в това, в което има вяра или в което си мисли, че има вяра, оставя го, където реши. Много е противоречив въпросът кое е законно и кое не е.

В последна сметка човек има вяра в каквото има вяра. Тук казусът е, когато го насаждаш на другите – кой насажда и кой взема решение вместо нас в какво да имаме вяра и кое е законно и кое не е, кои са лъжите и кои са истините. Затова аз желаех да има такава отпратка към паметника, който парче по парче беше свален. Мен ме занимава този въпрос без наложително да имам отговор – просто кой взема решение по кое време и какъв монумент да се построи някъде, кой взема решение да го махне и за какво. Това са едни значими въпроси и всички би трябвало да си ги задаваме.

Пак споделям аз нямам отговори. В случая нямам еднопосочна позиция и изобщо не се пробвам да направя диалога ни политически. Но тези неща ме вълнуват, тъй като в тях има доста агитация, има и истина. И това отново е обвързвано с въпроса за лъжите и за истините. Все по-трудно е да плуваш в това море от информация. Бих се радвал колкото се може повече хора да гледат това видео, а пък да вземат от него каквото решат. Ако нищо не вземат, просто да се насладят на прелестните ни артисти и на якото парче. И да дойдат на 28 март в Once Upon a Time Biblioteka да ни чуят със SLNG, тъй като от дълго време не сме свирили и сме доста заредени около този концерт.

- " SLNG, неистини и видео " – такава покана отправяте към почитателите си за премиерата на песента и на клипа към нея. Почти като " Sex, неистини и видео. "

- Това е доста сладка хрумка на Калин (Петров, б.а.) и аз доста се развличам с този анонс.

Снимки: Нели Куртева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР