Лъжесвидетелствал ли е премиерът Бойко Борисов пред разследващите за Мата

...
Лъжесвидетелствал ли е премиерът Бойко Борисов пред разследващите за Мата
Коментари Харесай

Христо Иванов пита лъжесвидетелствал ли е Борисов за Мата Хари

Лъжесвидетелствал ли е министър председателят Бойко Борисов пред проверяващите за Мата Хари, която е снимала в жилището му? Този въпрос зададе съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов , който настоя прокуратурата да огласи всички материали по делото за пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов.
" Ако Бойко Борисов знае коя е Мата Хари, която е снимала в жилището му, както твърди, само че не го е споделил на проверяващите, влизаме в хипотезата да бъде разследвано дали не е затаил истината. Това евентуално може да ангажира неговата наказателна отговорност ", добви Иванов.
 Адвокат Андрей Янкулов: Вероятно е открито, че това е гласът на премиера Адвокат Андрей Янкулов: Вероятно е открито, че това е гласът на премиера
" От прессъобщението на Прокуратурата наподобява, че са проверявали записите, и може би към този момент има по-различен метод, без значение от законно...
Припомняме, че порано тази седмица държавното обвиняване разгласи, че, тъй като не може да открие коя е " дамата в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса ", която се вижда на записа от премиерската спалня. Самият Борисов не един път е давал да се разбере, че знае кой е снимал в жилището му, а последно в изявление за немско издание я.
" Ако прокуратурата не се е поинтересувала коя е Мата Хара, това към този момент приказва за съзнателно прикриване ", сподели още Христо Иванов.
Той подозира, че в тази ситуация със спряното следствие става дума за съществено замитане. Дни по-рано спецпрокуратурата отхвърли да образува следствие и по инспекцията за записите с Борисов. Иванов, по чийто сигнал бе формирана инспекцията, още не е получил постановлението за отхвърли.
Иванов не е склонен и с оповестения извод на наблюдаващите прокурори, че не могат да открият дали кюлчетата и банкнотите са същински, или атрибут. " Ние публикувахме номера на едното кюлче ", сподели Иванов и изясни, че по този номер кюлчето може да бъде проследено в детайли.
 Хаджигенов: Няма по какъв начин да бориш корумпирано държавно управление, без да застанеш начело Хаджигенов: Няма по какъв начин да бориш корумпирано държавно управление, без да застанеш начело
По същият метод, както отидох пред Президентството, бях и на площада през 2013 година. Зададох въпропа: ”Кой предложи Пеевски за...
Според някогашния правосъден министър Гешев и Борисов си разменят дарове преди Коледа.   " Гешев завършва тематиката със записите и фотосите, а Борисов - с контрола върху основния прокурор посредством предлагането на ГЕРБ за прокурор, който ще може да проверява основния ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР