Лъжа е, че решението за предоставяне на оръжия на Украйна

...
Лъжа е, че решението за предоставяне на оръжия на Украйна
Коментари Харесай

Борисов пред Euronews Bulgaria: Петков излъга, че решението за даване на оръжия за Украйна е било негово

„ Лъжа е, че решението за даване на оръжия на Украйна е било на Кирил Петков “, съобщи пред Euronews Bulgaria водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. „ Те освен, че не одобриха подобен закон, освен, че не дадоха, ами оставиха външния министър на Украйна Колеба да стои в коридора на Народното събрание, не го пуснаха в залата. Докато той беше министър председател. В момента, имайте поради, че тогавашният вицепремиер от Българска социалистическа партия Корнелия Нинова продължава да твърди, че държавното управление на Кирил Петков не е изнесло един патрон за Украйна “, съобщи Борисов.

Той сподели и документ от решението на Народното събрание 

„ За да потвърдя по какъв начин те е излъгал и тебе в очите – на 9.12.2022 година решение за даване на оръжия на Украйна мина. Много е значимо вашите фенове да схванат лъжеца – 148 гласа „ за “, единствено 41 гласа от партията на Кирил Петков са дали своят вот „ за “, а самият Кирил Петков не е дал своя вот предлагането “, акцентира водачът на ГЕРБ. Той добави, че това не е казус, тъй като Политическа партия не са дали своят вот нито за F-16, нито за двата реактора AP1000, американски на „ Уестингахаус “.

„ Те за всичко проамериканско и проевропейски гласоподаваха срещу “.  „ Кирил и Асен гласоподаваха срещу за вторите 8 самолета. Моята партия гласоподава 100% диверсификация освен от „ Газпром “, само че и от съветското нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “.

Той напомни, че е неговото държавно управление е спряло „ Южен поток “ и Путин и Лавров са отишли в Анкара и Атина.

„ Щом се връщаме в предишното, помните ли главният поток, който трябваше да пристигна от Азербайджан насам беше „ Набуко “, а през България минаваше „ Набуко Уест “. Европейският съюз зачерта „ Набуко Уест “ и прекара газа през Турция и Гърция, обикаляйки България. И аз не се съгласих с това “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Той съобщи твърдата поддръжка за Украйна и добави, че партията губи 10% поради проукраинската си политика. „ Третата международна война едва ли някой си я показва, тъй като никой няма да я види. Дали е блъф не знам. В последните две години президентът Путин се държи като друг човек, от този, който познавахме в предишното “.

Относно бъдеща коалиция с ПП/ Демократична България след изборите водачът на ГЕРБ изясни, че в случай че такава се образува доста бързо България ще излезе от рецесията и ще се създадат доста положителни неща поради самоконтрола, който ще имат партиите вътре.  Той удостовери, че няма по-подготвен от него за министър председател

„ Респектът, който нашите врагове имат към мен е индикативен. Говорим във външнополитически проект – врагове. В случая това обаче е без значение – бил съм три пъти. Надявам се след 2-ри, политическите водачи въпреки всичко, даже и послъгвайки да заявяват евроатлантическа принадлежност и да можем да образуваме държавно управление. Със здрав разсъдък мисля, че ще успеем. Личността няма значение “, разясни той като акцентира, че трябват взаимни отстъпки и жертви. „ Много сме дребни, с цел да демонстрираме повече дебелоглав и недоумение “, добави той.

По тематиката със правосъдната промяна водачът на ГЕРБ беше безапелационен, че партията има доста добре създадена система, в която основното е контролът на институциите върху основния прокурор. „ Тя ще бъде призната в идващия парламент. За някои от измененията ще е нужна смяна в конституцията “, добави Борисов.

Той разяснява, че за миналите 2 години в страната сме очевидци на голяма корупция „ Над 5 милиарда повече са отишли при Путин, посредством дерогацията за съветския нефт, която употребява България. Същото стана с газа и с военната продукция, която се изнася посредством медиатори за Украйна - доста хора забогатяха “, уточни Борисов. На „ Джемкорп “ без никакъв търг беше възложен целият надзор върху енергетиката в България, напомни той.

Според данните на Национален статистически институт за 5 месеца България стана доста по-зависима от Русия.

„ В света има доста нефт. Важно е да не е съветски. Мисля, че е иракски в този момент. Освен това ние в Александруполис имаме 20% държавна благосъстоятелност в терминала за полутечен газ. В момента доста интензивно работим за петролопровод от Александруполис до рафинерията, където още по-лесно да стане зареждане с друг от съветския нефт “.

В стопански проект водачът на ГЕРБ бе категорчен, че е майсторство да се ръководи в такава обстановка: „ Сама партия не може да направи тези ограничения, които би трябвало да се създадат. В момента влизаме в процедура по свръхдефицит – 7%. Лекарството е мощна коалиция “.  По думите му най-грешното в ръководството на една страна е да вземаш задължения и да ги даваш за обществени заплащания. А без постоянно държавно управление, всички партии ще се изкушат да го създадат.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР