Лъжа е, че Булгаргаз е отказал евтини количества азерски газ,

...
Лъжа е, че Булгаргаз е отказал евтини количества азерски газ,
Коментари Харесай

Николай Павлов: Кирил Петков лъже, че "Булгаргаз" е отказал евтини количества азерски газ

" Лъжа е, че " Булгаргаз " е отказал евтини количества азерски газ, в противен случай, противоположното е. " Това съобщи освободеният изп. шеф на сдружението Николай Павлов в " Лице в лице " по bTV.

" Договорът с азерите беше избавен, защото липсва газопроводът, по който би трябвало да бъд епренасян според контракта. Избегнати бяха милиони долари неустойки, които " Булгаргаз " и страната трябваше да платят ", добави тй.
Според него всичко това се случва за да се злепостави сдружението. " Успяхме да докараме вероятните количества на ниска цена азерски газ, с всички тези дейности управлението на " Булгаргаз " се е управлявало от ползите на клиентите и на страната. А една от най-ниските цени в Европейски Съюз е в България ", сподели още Павлов. Миналата седмица цялото управление на " Булгаргаз " беше освободено. Павлов съобщи, че не чака да бъде възобновен на длъжността, само че и че се надява да няма подправени обвинявания и изфабрикувани доказателства.

По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков упрекна " Булгаргаз " и неговото досегашно управление, че съзнателно са отказали евтиния азерски газ. " Булгаргаз " е имал опция да понижи цените на газа, само че вместо на евтиния, е заложил на скъпия снабдител, сподели той. " Ръĸoвoдcтвoтo нa " Бyлгapгaз " e мoжeлo дa вĸapa пoвeчe oт пo-eвтинoтo aзepcĸo гopивo пpeз " Hea Meceмвpия " – aлтepнaтивнaтa вpъзĸa нa Бългapия c Гъpция. Bмecтo тoвa e зaявилo нa Aзepбaйджaн, чe нямa възмoжнocт дa пoлyчaвa гaз oт тяx ", съобщи на конференция той, без да покаже никакви доказателства за това.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР