Лагерът на центриста Еманюел Макрон, който наскоро бе преизбран за

...
Лагерът на центриста Еманюел Макрон, който наскоро бе преизбран за
Коментари Харесай

Прогнозират до 295 мандата за коалицията около Макрон след първия тур на парламентарните избори

Лагерът на центриста Еманюел Макрон, който неотдавна бе избран отново за президент, има шансове да завоюва сред 255 и 295 мандата в Националното заседание след състоялия се през днешния ден първи тур на парламентарните избори във Франция. Това сочат предварителни калкулации на социологическия институт ИПСОС, представен от Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Президентският блок евентуално ще има дефинитивно - след втория тур на 19 юни - от 270 до 310 мандата, сочат калкулации на изследователския институт " Елаб ". Според тях левият блок ще има 170-220 депутати, които е огромно нарастване по отношение на изборите през 2017 година,посочи Ройтерс.

ДПА привежда други предварителни калкулация, съгласно които групировката " Ансамбл " (Заедно) към президента може да разчита на от 255 до 310 мандата в 577- локалната долна камара на френския парламент. Тоест вероятно може да се снабди са безусловно болшинство, което възлиза на 289 гласа.

Прогнозните резултати от довечера, продължава ДПА, са 25,2-25,6% за " Заедно " и съвсем толкоз (25,2-26,1%) за алианса от леви партии Нов екологичен и обществен национален съюз (НЕСНС) отпред с Жан-Люк Меланшон, който сплотява леви, комунисти, зелени, и социалисти. Но сметките сочат, че НЕСНС ще има най-после сред 150 и 210 места в Националното заседание. Разликата сред процентите и разпределението на местата се дължи на комплицираната френска електорална система, в която се броят единствено гласовете за спечелилия в даден изборен регион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР