Лагерът на Корнелия Нинова в БСП обсъждал от седмица насам

...
Лагерът на Корнелия Нинова в БСП обсъждал от седмица насам
Коментари Харесай

Нинова изключва Гергов от партията, ако остане начело на БСП

Лагерът на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия обсъждал от седмица насам Георги Гергов и десетина негови съидейници от вътрешната съпротива да бъдат препоръчани за изключване от партията. Това написа в новия си брой седмичникът " Галерия ".

Мярката била реципрочна на настояването на част от опозицията Нинова да бъде изключена от партията. Напрежението сред главните претенденти при директния избор на нов ръководител - Нинова, заместникът ѝ Кирил Добрев и Красимир Янков - ескалирало през последните дни. То било подклаждано от шефа на пловдивските социалисти Георги Гергов, твърди изданието.

Под негово давление бил осъществен и несполучливият опит за привикване на ексклузивен пленум на 29 август, с цел да се саботират изборите. Имало нова подписка за още един опит за пленум на 4 септември. Разбира се, желанията на Нинова за прогонване на олигарха от алените редици би било осъществимо, единствено в случай че тя остане ръководител на Българска социалистическа партия след изборите на 12 септември. Действията на Гергов и хората му давали опция да бъдат отстранени като " врагове с партиен билет ".

От лагера на Нинова са безапелационни, че задачата на вътрешната съпротива е да събори сегашния ръководител и да открие пътя на Българска социалистическа партия към коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, написа седмичникът. Затова, в случай че Гергов и сие не си тръгнели сами, след 12 септември щели да бъдат изключени. Сред най-големите радетели за това бил Румен Гечев, твърди " Галерия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР