Лагерът на Испания бе ударен от втори положителен тест за

Лагерът на Испания бе ударен от втори положителен тест за ...

Втори случай на коронавирус в лагера на Испания преди старта на Евро 2020

Лагерът на Испания бе ударен от втори положителен тест за коронавирус броени дни преди старта на Европейското първенство по футбол. След като преди два дни опитният халф Серхио Бускетс даде положителна проба за Ковид-19, целият състав на тима бе изолиран и подложен на щателно тестване.
Първоначалните проби на всички останали членове на лагера бяха отрицателни, но при повторно тестване централният защитник Диего Йоренте е дал положителна проба. За момента не е ясно кога Бускетс и Йоренте ще могат да се завърнат в състава на Испания и дали те изобщо ще могат да участват на Евро 2020, но е сигурно, че те няма как да играят в първите два мача на отбора от груповата фаза срещу Швеция и Полша.

Допускат по 14 хиляди зрители на мачовете от Евро 2020 в Мюнхен Допускат по 14 хиляди зрители на мачовете от Евро 2020 в Мюнхен
По 14 000 зрители ще могат да наблюдават на живо всеки от мачовете от Евро 2020 в Мюнхен, реши днес правителството на Бавария. По този...
По този начин към момента съставът на Испания за Евро 2020 се състои от едва 22 играчи, тъй като селекционерът Луис Енрике не се възползва от възможността да повика 26 футболисти, а обяви списък от 24.
Енрике обаче обяви допълнителна група от шест резервни играчи, които в момента тренират в отделен балон и могат да бъдат повикани всеки момент - Кепа Арисабалага, Раул Албиол, Родриго Морено, Пабло Форналс, Карлос Солер и Браис Мендес.

Източник: actualno.com