Лаеща кашлица издава Омикрон при децата. Новият вариант на пандемичния

...
Лаеща кашлица издава Омикрон при децата. Новият вариант на пандемичния
Коментари Харесай

Обриви и лаеща кашлица издава Омикрон при деца до 5 години

Лаеща кашлица издава Омикрон при децата. Новият вид на пандемичния вирус може да аргументи по този начин наречения круп при някои деца под 5-годишна възраст, сочи отчет на медици от Съединените щати, представен от " Ен Би Си нюз ".

Зад този термин се крие диагнозата ларинготрахеобронхит, която се демонстрира при респираторна зараза. Причинява се от вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Симптомите са лаеща кашлица, която звучи като лай на куче или звуците, които издават тюлените, и хриптене. Според американските лекари е постоянно срещано деца, които са инфектирани с Омикрон да развият круп, защото вирусът се открива в горните дихателни пътища повече, а не в белите дробове. Наблюденията в Щатите демонстрират, че при децата под 2-годишна възраст Омикрон постоянно протича с тази лаеща кашлица. Наблюдават се и чести бронхиолити. Причината за лаещата кашлица и хриптящото дишане е мощно инфектиране и отичане на гърлото, което пречи за прекосяването на въздуха. Състоянието не е животозастрашаващо и се лекува.

" Засега не сме видели никакви сигнали, че при деца под 5 години Омикрон протича по-тежко от досегашните разновидности. Увеличеният брой деца в лечебни заведения в Съединените щати се дължи на общото нарастване на случаите ", отбелязва шефът на CDC в Америка доктор Рошел Валенски. Хоспитализираните малчугани са както заради COVID-19, по този начин и заради други аргументи, като при наложителния тест в болничното заведение се открива и вирусът, причиняващ ковид. Според Пол Офит, който е специалист по детски инфекции към педиатричната болница във Филаделфия, при Омикрон случаите са по-леки от Делта разновидността. Изявяват се най-вече със симптоматика от горните дихателни пътища и много по-рядко посредством пневмонии.

Някои лекари оповестяват за необикновени признаци при децата. " Около 15 % от инфектираните деца получават кожен обрив ", съобщи лондонският доктор Дейвид Лойд пред новинарския канал Sky News. Други чести признаци са отмалялост, главоболие и загуба на вкус.

Нощните изпотявания са измежду най-характерните признаци на новия вариант съгласно учени от Англия и Южна Африка, където Омикрон бе регистриран за първи път. " Става въпрос за мощни нощни изпотявания, които постановат изцяло преобличане ", изясни пред ITV английският доктор Амир Хан. Той твърди, че въпросният белег е доста значителен и упорства признакът да бъде прибавен към формалния лист на английската здравна работа NHS.

Новият вид на ковид Омикрон удря възрастните с болки в тялото, а пациентите изпитват смазваща отмалялост, споделят южноафриканските експерти, които за пръв път се сблъскват с него. Симптомите на Омикрон са необикновени, само че не са тежки, предадоха ДПА и ТАСС.

Коронавирус рисков за хората с неприятна орална хигиена

Хората би трябвало да извърнат по-сериозно внимание на оралната си хигиена по време на пандемията. Последните проучвания показват, че при пациенти с неприятна орална хигиена Covid инфекцията протича по-тежко. Това съобщи в предаването " Нашият ден " на БНР ортодонтът доктор Весела Стоичкова. Четири пъти и половина повече нараства рискът от потребление на вентилация на белите дробове при неприятна орална хигиена. А рискът от гибел при случай с ковид се усилва 9 пъти.

" Винаги поучавам своите пациенти да почистват зъбите си пред огледалото, с цел да могат да управляват придвижванията и качеството на почистването. Когато сме на открито, има специфични реминализиращи маски за зъби, гелове за зъби и разтвори за жабуркане, както и почистваща пяна за безконтактно разчистване на зъбите. При децата заран и вечер е наложително миенето на зъбите. Ако хлапетата обичат сладки неща, поучавам зъбите незабавно да се изчеткат след храненето, написа
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР