Ladies Open Lausanne, финалПетра Мартич – Олга Данилович 6-4, 6-2Възходът

...
Ladies Open Lausanne, финалПетра Мартич – Олга Данилович 6-4, 6-2Възходът
Коментари Харесай

Мартич с втора WTA титла след триумф в Лозана


Ladies Open Lausanne, край
Петра Мартич – Олга Данилович 6-4, 6-2


Възходът на Петра Мартич в последните седмици бе ознаменуван с купа. Хърватката доближи до втория си WTA трофей след 6-4, 6-2 над сръбската квалификантка Олга Данилович във финала на WTA 250 конкуренцията в Лозана.

Преди Уимбълдън Мартич единствено два пъти през 2022-а бе печелила поредни мачове, само че сега нещата са доста по-различни. В Лондон тя доближи до четвърти кръг като загуби в равносилен мач против бъдещата шампионка Елена Рибакина. В Швейцария пък петте ѝ победи означаваха втора купа на равнище WTA в кариерата ѝ.

Бившата №14 в света започва седмицата под №85, само че в понеделник ще се завърне измежду първите 60. По пътя към финала тя в профил три сложени – №5 Нурия Паризас Диас, №2 Белинда Бенчич и №6 Каролин Гарсия. С оглед на тези триумфи случилото се в мача за купата не бе изненада. Мартич се нуждаеше от единствено 89 минути, с цел да преодолее съпротивата на квалификантката Данилович.

След равностойни първи седем гейма в мача, в които двете си разменяха пробиви, Мартич завоюва 9 от последните 11 гейма в мача.

Първата купа на хърватката също бе пристигнала на клей – в Истанбул през 2019-а. На алено са общо три от петте ѝ финала.

Данилович също се бореше за втората си WTA купа след тази в Москва като 17-годишна през 2018-а.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР