“Лада” се завръща – без климатик, без ел.стъкла и без ...

“Лада” се завръща – без климатик, без ел.стъкла и без

Лада се завръща – без климатик, без ел.стъкла и без ABS

“Лада” се завръща – без климатик, без ел.стъкла и без ABS, написа.

АвтоВАЗ, съветският производител на коли, който дълго време беше на пауза, възобнови производството на Lada Granta. Моделът към този момент се сглобява в нова версия, която локалните медии назовават „ антикризисна “. Липсват съответни модерни системи за комфорт и сигурност, които са стандарт в автомобилната промишленост от 90-те години насам.

Очаква се в първите дни да бъдат сглобявани единствено по към 50-60 бройки коли дневно. В момента конвейерът към момента се настройва за новата версия на Grantа, което е повода за релативно дребния тираж. Предвижда се през юни да бъдат съединени общо към 500 бройки.

Официално тази Granta към момента не е показана: няма детайлности за оборудването или цените. По-рано обаче беше обявено, че моделът с ще се предлага единствено с един 1.6-литров бензинов мотор с 90 к.с. Двигателят е с 8 клапана и дава отговор на екологичен стандарт Евро 1. В този си тип Granta ще се доставя без въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система (ABS), електрически прозорци на задните порти, климатик и електрически усилвател на кормилото.

Tази версия на Granta най-вероятно ще коства към 650 хиляди рубли или към 20 700 лв. по днешните обменни курсове.

С такава цена това ще бъде най-евтиният нов автомобил на пазара в Русия, който се чака да загуби до две-трети от размера си през 2022 година. В бъдеще АвтоВАЗ планува партньорство с китайски снабдители на ABS и въздушни възглавници, които би трябвало да заменят досегашния сътрудник Bosch.

Източник: skandal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg