Lada Niva е абсолютен феномен – произвежда се от далечната

...
Lada Niva е абсолютен феномен – произвежда се от далечната
Коментари Харесай

Новата Lada Niva идва от дигиталния свят

Lada Niva е безспорен феномен – създава се от далечната 1976 година без спиране и без съвсем никакви промени. Един автомобил обаче не може да действа постоянно и руснаците афишираха следващите си проекти да пуснат нов модел на от дълго време остарелия офроудър. Как ще наподобява той демонстрира концепцията Lada 4×4 Vision от московския автосалон.

 20-1-6kol

Прототипът е с почти същите размери като Niva и на дължина доближава 4,20 м. Платформата е напълно нова и разрешава вграждането на редица съвременни технологии. Предвидена е автоматизирана скоростна кутия с понижаващ режим на предавките и избор на настройки за придвижване по разнообразни настилки – тиня, сняг, пясък.

 20-2-6kol

Следващото потомство Niva би трябвало да резервира положителната проходимост на настоящия модел и да я комбинира с по-голям комфорт за лидера и пасажерите. Офроуд качествата на модела се акцентират от огромни 21-инчови колела с гуми за всички терени, както и от къси надвеси начело и откъм гърба да офанзива на стръмни наклони. Производителят показа автомобила с посланието, че той дава опция да се пътува наред от Москва до Владивосток и да се опознае необятната съветска страна с нейната дива природа.

 20-6-6kol

На този стадий от Lada не загатват елементи за желанията си във връзка с моторите. Сегашният 1,7-литров бензинов мотор с мощ 84 конски сили от времето на „ развития социализъм “ евентуално ще отпадне от гамата, макар че има добра популярност измежду съветските консуматори. Този мотор е гръмък и алчен за гориво, само че е елементарен за ремонт, с евтина поддръжка и извънредно скромен към качеството на бензина по съветските бензиностанции. Той би трябвало да отстъпи мястото си на по-модерни елементи и евентуално те ще бъдат от гамата на концерна Renault, който е мажоритарен притежател на АВТОВАЗ. Има очаквания, че новата Niva ще се предлага и с дизелов мотор.

 20-8-6kol

Дигиталният свят ще навлезе в пътническата кабина на идната Lada. Прототипът е оборудван с цифрови екрани и малко механични превключватели – цялостна диаметралност на достоверния модел, при който всяка функционалност се командва ръчно. От публикуваните фотоси проличава, че идната Niva ще разполага с екстри като климатична апаратура, круиз надзор, инфо-развлекателна система с гласово ръководство и навигация. Стъкленият покрив над петте места за пасажери, дружно с новите материали и цветове в оборудването покачват доста комфорта в интериора.

 20-5-6kol

Един първообраз като Lada 4×4 Vision не може да даде точна информация какъв брой ще коства бъдещият сериен модел. И въпреки всичко догатките демонстрират, че това ще бъде най-евтиният автомобил с проходимост 4х4 в Русия, а евентуално и на доста други пазари, на които ще се продава.

 20-7-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР