Lada е официално призната за най-непопулярната автомобилна марка в Европа.

...
Lada е официално призната за най-непопулярната автомобилна марка в Европа.
Коментари Харесай

Lada се превърна в най-непопулярната кола в Европа

Lada е публично приета за най-непопулярната автомобилна марка в Европа. След офанзивата против Украйна и налагането на наказания против Русия продажбите на марката станаха още по-малки - по няколко десетки коли на месец. Това сочи статистика на Европейската асоциация на автомобилните производители ACEA.

Така през май в Европа са продадени единствено 75 автомобила Lada от всички модели. За същия интервал на предходната година са закупени 133 автомобила, което е спад от 43.6%. Общо от януари до май са продадени 585 коли Lada на европейския пазар, което е с 4.9% по-малко от година по-рано.

Lada в Европа се купува даже по-малко от скъпите и извънредни марки, като Bentley, Ferrari и Lamborghini. Най-близо до Lada в класацията е френския производител на спортни коли Alpine - 319 автомобила, продадени през май и 1 275 - от началото на годината.

Трябва да се означи, че формалните доставки на Lada за Европейски Съюз стопираха през 2019 година - след въвеждането на по-строгите екологични стандарти Euro-6 +. Въпреки това, редица самостоятелни дилъри продължиха да внасят съветски коли - най-вече Lada Niva.

Прогнозите са, че темпът на спад в продажбите на ВАЗ в Европа ще се форсира, и то освен заради глобите. Както знаете, в Толиати стартира стартирането на така наречен „ опростена “ версия на Lada Granta, която е със стандарт Euro-2 без ABS и въздушни възглавници.

Такива коли няма по какъв начин да бъдат позволени на европейския пазар. Освен това Росстандарт публично забрани изнасянето на такива коли отвън Русия - употребата им е позволена единствено в страната, където са създадени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР