Лъчезарната 96-годишна Елизабет II, облегната на своя бастун, се появи

...
Лъчезарната 96-годишна Елизабет II, облегната на своя бастун, се появи
Коментари Харесай

Кралицата се появи в Шотландия с бастун

Лъчезарната 96-годишна Елизабет II, облегната на своя бастун, се появи изненадващо в Единбург, с цел да вземе присъединяване в антична гала, с която да открие седмица на кралски събития в Шотландия.

Визитата изненада английското общество, тъй като през май беше доказано, че тя няма да участва, а вместо това трябваше да бъде представлявана от принц Чарлз, принцеса Ан, принц Едуард и брачната половинка му Софи

От известно време тя страда от проблеми с предвижването и заради това огромна част от нейнте задължения бяха анулирани.

Тя взе участие в античната " Церемония на Ключовете ", където и бяха предадени ключовете на града, с което бе приветсвана в нейното " антично и наследствено " кралство Шотландия. По-нататък традицията диктува монархът да върне ключовете, поверявайки тяхното бранене на кмета на Единбург.

Рамо до рамо с Елизабет II бяха най-малкият и наследник Едуард и неговата брачна половинка Софи.

Известен факт, е че английският монарх таи особена обвързаност към Шотландия.

Очаква се по-късно през седмицата Кралицата да се срещне с първият министър на Шотландия - небезизвестната Никола Стърджън, която крои проекти за самостоятелност на страната.

Елизабет ІІ се надява да успее да участва на по-голямата част от събитията в Шотландия, измежду които и банкет за златните носители на премията на херцога на Единбург, каквато бе купата на починалия и брачен партньор Филип.

В сряда принц Едуард и Софи ще бъдат домакини на празненство в чест на хора, които са съдействали за развиването на общностите в Шотландия.

Всичко това се случва на фона на идни инспекции на даренията в благотворителната организация на принц Чарлз.
По-рано през уикенда се появи информация, че Елизабет е пренебрегнала препоръките на своите лекари и още веднъж се е качила на седлото, с цел да язди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР