Лъчезар Борисов: България трябва да връща 400 млн. лв. данък

...
Лъчезар Борисов: България трябва да връща 400 млн. лв. данък
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: България трябва да връща 400 млн. лв. данък през 2024 г., губим пари по ПВУ


Лъчезар Борисов: България би трябвало да връща 400 млн. лева налог през 2024 година, губим пари по ПВУ.

В бюджета е заложен растеж от 3,2%. Прогнозите са малко по-песимистични. Бизнес климатът в България понижава.

Ние ще чакаме опасности. Бюджетът е малко по-оптимистичен и би трябвало да бъдем доста деликатни.
Приходната част по отношение на предходната година е с 8 милиарда лева. повече.
Нека поздравим министъра на финансите Асен Василев, Народното събрание за пръв път от няколко години има признат бюджет в границите на миналата година.

Това е доста значимо за бизнеса. Това коментира бившият министър на стопанската система Лъчезар Борисов в студиото на „ Денят ON AIR “.

По думите му в бюджета има и проблеми.

На първо място той уточни надвишените доходи от позиция на макрорамката, а на второ място – вложенията.

„ Миналата година пропуснахме вложенията. Има и различен проблем. В Агенция „ Пътна инфраструктура “ е очакван доход и разход 0, това е оставено в централния бюджет.

Това е един риск.

Има опасности, само че най-важното е, че приехме бюджета в точния момент.

От позиция на недостига се справихме. Ползвахме свръх дял от енергетиката. Големият проблем е инфлацията “, добави Борисов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него самодейността „ Достъпно за всеки “ не работи. На мнение е, че темпът на инфлация ще стартира да понижава, само че цените няма да паднат.

„ Последната обява в уеб страницата на Центъра за проучване на демокрацията планува, че българската страна по този начин е направила, че би трябвало да връща през 2024 година 400 млн. лева налог. На входа и на изхода на „ Лукойл “ без значение, че са се оповестили като център за финансов резултат, стоят отново техни компании “, съобщи Борисов.

„ Със сигурност ще загубим пари по Плана за възобновяване. Пеканов има доста огромна виновност, да не трансферира личната си виновност, тъй като този проект можеше да се извърши още при започване на 2021 година, а в този момент сме 2024 година и усвояването на средствата и вложенията, които трябваше да създадем, са нулеви, по тази причина и финансовият министър ги пренасочва “, сподели някогашният министър на стопанската система.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР