Лабораторният анализ на плодовете и зеленчуците, влизащи от граничен пункт

...
Лабораторният анализ на плодовете и зеленчуците, влизащи от граничен пункт
Коментари Харесай

Държавна лаборатория вече ще следи плодовете и зеленчуците от ГКПП Капитан Андреево

Лабораторният разбор на плодовете и зеленчуците, влизащи от граничен пункт " Капитан Андреево ", става държавен.

Миналата седмица страната ни приключи контракта за наем на частната лаборатория и в този момент пробите се изследват в Националната референтна лаборатория на Агенцията по храните.

Това докара до безпорядък с вземането на пробите и опашки от чакащи камиони. Предстои да бъде оповестена социална поръчка за държавна лаборатория на пункта, стана ясно след посещаване на зам.- земеделския министър Иван Христанов на пункта. Заедно с посланика на Турция Айлин Секизкьок те се срещнаха с превозвачи.

" Този монопол, който продължава над 10 години към този момент, е нещо което ние би трябвало да прекратим в границите на идващите 1-2 дни. Тука няма да има частна лаборатория. Единственият, дано да кажем, инструмент, който да подсигурява, че храната която влиза отсам е чиста и безвредна за българските жители и Европейския съюз, като лабораторен разбор ще бъде Българска организация за сигурност на храните ", сподели Иван Христанов, заместник- министър на земеделието и храните.

" Държавата, виждате какъв безпорядък сътвори, ще стане ясно че не може да го ръководи този развой и чакам след към един месец да се появи нова компания ", сподели Васил Димитров, притежател на частната лаборатория.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР