Лабораторията "АстраЗенека" днес обеща да предостави до 48 часа най-новите

...
Лабораторията "АстраЗенека" днес обеща да предостави до 48 часа най-новите
Коментари Харесай

АстраЗенека обеща да даде до 48 часа най-актуалните данни за ваксината си

Лабораторията "АстраЗенека " през днешния ден даде обещание да даде до 48 часа най-новите си данни на американския регулаторен орган, който следи клиничните проби и който разкритикува "потенциално остарелите " й данни за имунизацията й против новия ковид, съобщи Франс прес.

Компанията изясни в изказване, че е употребила данни отпреди 17 февруари за оповестените през вчерашния ден резултати от клиничните проби в Съединени американски щати и че желае неотложно да влезе по отношение на американската комисия за наблюдаване на данните и сигурността (DSMB), с цел да й даде "анализ с допустимо най-актуалните данни ".

"АстраЗенека " ще даде данни от клиничните проби на имунизацията си в Съединени американски щати на Европейската организация за медикаментите (ЕАЛ), която може да поправя оценката си за тази ваксина, в случай че е належащо, съобщи ръководителката на ЕАЛ Емър Кук, представена от Ройтерс.

"Тези клинични проби демонстрират по-голяма резултатност (на ваксината), в сравнение с предходните проби, които ние наблюдавахме ", сподели Кук пред Европейския парламент. Тя не разяснява настоящия спор за остарели данни на "АстраЗенека ", за които приказва американският регулаторен орган.

"Компанията даде обещание да ни даде данни и ние ще поправяме оценката си, в случай че има нова информация, която би трябвало да се вземе поради ", сподели тя.

Кук заяви също, че ЕАЛ е в контакти с представители на производителя на китайската ваксина Синофарм.
В момента в Европейски Съюз са утвърдени четири ваксини против КОВИД-19 - на Пфайзер/Бионтех, Модерна, Оксфорд/АстраЗенека и Джонсън и Джонсън.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР