Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия

...
Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия
Коментари Харесай

Лаборатория в Англия спряна след фалшиви отрицателни тестове за COVID-19

Лаборатория за тестване за COVID-19 в централната част на Англия е била спряна поради опасения, че неправилно е давала негативни резултати от PCR проби на инфектирани хора. Това оповестиха от английската Агенция за здравна сигурност (UKHSA), осведоми " Ройтерс ".

NHS Test and Trace е почнала следствие в лаборатория в град Улвърхамптън след информации за хора, получаващи негативни резултати от PCR тест след позитивна проба от бързи проби.

Правителственият съвет споделя, че PCR тестванията са по-точни от бързите проби и хората могат да спрат да се самоизолират, в случай че позитивна проба от бърз тест е последван от негативна проба от PCR тест.

" Веднага спряхме тестването в тази лаборатория, до момента в който продължаваме следствието ", означи доктор Уил Уелфеър, шеф в UKHSA.

" Няма доказателства за каквито и да е неточности в самите бързи или PCR тестови комплекти и обществеността би трябвало да остане уверена в потреблението им и в други лабораторни услуги, които понастоящем се дават ", добави Уелфеър.

Immensa Health Clinic, частната компания, която управлява лабораторията, е учредена през май 2020 година и са ѝ били предоставени контракти на стойност 170 млн. паунда (234 млн. долара) за обработка на резултатите от PCR проби.

Нейният основен изпълнителен шеф Андреа Рипосати увери, че компанията " изцяло сътрудничи " на следствието на UKHSA и " не желае този въпрос или нещо друго да опетни невероятната работа, свършена от Обединеното кралство в тази пандемия ".

Riposati също по този начин управлява Dante Labs, който се проверява от Органа за конкуренция и пазари (CMA) по обвинявания, че не е съумял да даде резултатите от PCR теста в точния момент или от време на време въобще.

Премиерът Борис Джонсън е изправен пред рецензии, като доста от тях споделят, че NHS Test and Trace не дава отговор на обещаната от него система за " пердашене на света ".

" Ако се откри, че резултатите от 40 000 теста за рак или ХИВ може да са били неправилни, ще се вдигне звук и главите ще се търкалят ", споделя депутатът от опозиционната лейбъристка партия Росена Алин-Хан.

" Не с Test and Trace. Десетки милиарди лири, хвърлени на голям брой частни компании, които са сложили облага преди пандемията. "

UKHSA съобщи, че това е изолиран случай в една лаборатория, като пробите в този момент се пренасочват към други лаборатории, а цялостната наличност на проби не е наранена.

Но някои учени тревожиха, че подправените негативи биха могли да допринесат за разпространяването на случаите. Едно изследване за разпространяване прави оценка инфекциите на най -високите си равнища от януари.

UKHSA съобщи, че почти 43 000 души може да са получили неправилни негативни резултати от PCR проби, основно в югозападна Англия, което евентуално е подценило броя на хората с ковид сред 8 септември и 12 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР