Лаборатория за производство на метаамфетамини (т нар. пико) беше разкрита

...
Лаборатория за производство на метаамфетамини (т нар. пико) беше разкрита
Коментари Харесай

ГДБОП разкри лаборатория за производство на метамфетамин в Априлци

Лаборатория за произвеждане на метаамфетамини (т нар. пико) беше разкрита при спецакция на ГДБОП в Априлци. Задържани са четирима души.

Участниците в групата са арестувани на 24 ноември 2017 година Според първичните данни групата е почнала производството на пико през юни 2017 година в хотел в Априлци, където работел като барман и живеел „ химикът “ на групата.

Там при профилираната интервенция е открита лабораторията, оборудвана с всичко належащо за производството на метамфетамини.

В началото прекурсорите, материалите и финансирането осигурявал ръководителят С. В. от Варна. Впоследствие с това се е заел негов непосредствен и „ дясната му ръка “ в групата.

Повечето материали и съоръжение били купувани онлайн и доставяни посредством спедиторски компании. За пласирането на едро на готовата продукция отговарял съответен участник в групата. Известни количества били популяризирани във Варна персонално от ръководителя.

С разпореждане на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в незаконната активност е наложено задържане до 72 часа.

Днес в Специализирания углавен съд бе импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР