Лаборатория за изследване на коронавируса ще бъде открита и в

...
Лаборатория за изследване на коронавируса ще бъде открита и в
Коментари Харесай

Откриват лаборатория за изследване на коронавируса в Плевен


Лаборатория за проучване на ковид ще бъде открита и в Медицинския университет в Плевен. Това заяви БНР по информация на основния здравен контрольор Ангел Кунчев. Днес той беше на посещаване в града, с цел да взе участие в съвещанието на Оперативния щаб.

Нашият апел е всеки, който може, да открива лаборатория, тъй като явно, че идващите няколко седмици търсенето на диагностика ще бъде доста по-голяма, съобщи той.

Кунчев изясни, че няма проблем в лечебните заведения да се работи и с бързи проби, тъй като те са бързи и евтини. Само въз основата на тях обаче не можело да се одобри, че един случай е положителен. Ако той излезе позитивен, би трябвало да бъде доказан.

Бързи проби ще бъдат употребявани в Университетската болница "Д-р Георги Странски ". Медицинският университет ще отдели лични средства за инсталация за проучване на геном на вируси, лабораторията ще се употребява и за проучване на ковид.

Ректорът проф. Славчо Томов увери, че ВУЗ-ът има подготвеност да влага лични средства за закупуване на инсталация за диагностика на ковид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР