Лаборатория, регистрирана в София издава фалшиви зелени сертификати в зимните

...
Лаборатория, регистрирана в София издава фалшиви зелени сертификати в зимните
Коментари Харесай

Фирмата, издавала фалшиви сертификати в Банско, не е имала лиценз за лаборатория

Лаборатория, записана в София издава подправени зелени документи в зимните ни курорти. Екипи на РЗИ и полицията задържаха един от чиновниците й и затвориха пункта в Банско. Днес се чака институциите в Благоевград да дадат изясненост по случая.



40-годишен мъж беше арестуван в петък вечерта след координирана акция на РЗИ и полицията. Мними клиенти са отишли в хотел, където мъжът е направил проби и е издал подправени документи.

Преди 10 дни имаше сигнал, че на територията на Банско работи нерегламентирана лаборатория и пункт а взимане на коронавирус проби. Колегите в петък направиха инспекция на място, на адрес, където имаше разгласен теефон, самата лаборатория беше заключена. Колегите са звъняли, споделили им, че лабораторията не работи и още е в развой на изваждане на документи, изясни шефът на РЗИ - Благоевград доктор Калоян Калоянов.

Оказва се, че компанията няма подадено заявление към РЗИ за издаване на съответните лицензи и позволения за лаборатория. Не е процедура на РЗИ-Благоевград да върви да прави проби " на повикване " на хората, настанени в хотели.

Първо би трябвало да се каже, че това не е здравно лице, не е лаборант, не е доктор, който няма право да вземе тези проби. Второ, самите проби или проби ги регистрира наложително здравно лице или доктор, който ги удостоверява с автограф или щемпел, безапелационен е доктор Калоянов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР