Лаборатория по изкуствен интелект и виртуална реалност (AI и VR)

...
Лаборатория по изкуствен интелект и виртуална реалност (AI и VR)
Коментари Харесай

УниБИТ откри лаборатория по изкуствен интелект и виртуална реалност

Лаборатория по изкуствен интелект и виртуална действителност (AI и VR) – това е най-новата самодейност на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ). Мисията на лабораторията е да разкрие пред студентите и докторантите на УниБИТ безкрайните благоприятни условия за научен и професионален напредък. Съчетаването на изкуствения разсъдък и виртуалната действителност отваря нови вероятности и провокации в региона на осведомителните технологии, изясняват от висшето образователно заведение.

Оборудвана с най-съвременните технологии, лабораторията основава среда, която подтиква въображението и капацитета на младите експерти да развиват новаторските си планове, които трансформират метода на взаимоотношението им с околната среда. Техническата инфраструктура на лабораторията съставлява впечатляващо комбиниране от устройства като KAT WALK C2+, HTC Vive Cosmos и Oculus. Те дават на студентите опция за основаване на виртуални светове.



NVidia Jetson TX2 пък обезпечава опция за проучването и използването на логаритми за изкуствен интелект, а устройства като KT88-2400 са предопределени за проучвания в региона на мозъчните талази.

Перспективите за развиване на лабораторията са в построяването и потреблението на 3D модели на здания, основаването на виртуални разходки из разнообразни исторически забележителности и културни обекти. Те се трансформират във все по-голям инструмент както за образованието, по този начин и за развлекателната промишлености, означават още от университета. Комбинирайки виртуалната действителност и изкуствения разсъдък, екипът на лабораторията създава реформаторски способи за поддръжка на деца със специфични просветителни потребности, предоставяйки им индивидуализирани и адаптивни просветителни прекарвания.

Проекти като пресъздаването на античния град Скаптопара провокират интереса на историците и археолозите, като показват капацитета на изкуствения разсъдък в области отвън обичайния софтуерен бранш. Сред плануваните планове се включва създаването на авангардна биоинформационна система, която да съчетава другите езикови модели на изкуствения разсъдък за разбор на комплицирани биометрични данни.

Освен това екипът на лабораторията има хрумвания за основаване на виртуални учебници, където динамичните виртуални действителности са обогатени с интелектуални сътрудници, подпомагащи просветителния развой. Лабораторията по изкуствен интелект и виртуална действителност съставлява стъпка напред в научния напредък и предизвиква трансдисциплинарните проучвания и нововъведения, оповестяват още от университета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР