Лабиринтите на София е името на изложбата, която представя японският

...
Лабиринтите на София е името на изложбата, която представя японският
Коментари Харесай

Японски художник рисува картини на една различна София

" Лабиринтите на София " е името на изложбата, която показва японският илюстратор Хиро Камигаки в Националната галерия-квадрат 500. В инсталацията могат да бъдат открити няколко предмета и облици, само че единствено най-наблюдателните ще съумеят да ги видят.

" Лабиринтът на София " предлага на посетилите на Националната изложба една друга, шарена и занимателна нова визия на центъра на София. Създателят на изложбата Хиро Камигаки споделя, че преди за стартира да илюстрира той не посещава градовете си вдъхновения.

" В главата ми, моята София е градът на фантазиите и по тази причина рисувам единствено с въображението си и някои спомагателни материали, несъмнено ", споделя той.



Специфичното за тази картина е приложената легенда към нея. С помощта й дребни и огромни могат да се трансфорат в детективи, търсейки предметите разказани на нея.

" Има няколко загадки, които децата би трябвало да решат с друга компликация. В този миг към този момент сигурно те могат да употребяват помощ от другари, семейство ", сподели сътрудникът на Камигаки Николай Рашков.

Идеята идва от детската книга " Детектив Пиер ", чийто основател още веднъж е японският илюстратор. От там точно стартира работата по основаване на изложбата.

" Това, което се роди най-после, в последна сметка е картина на София, която има извънредно доста детайли от нашата просвета и изобщо българските обичаи, които са вплетени вътре ", споделя Камигаки.

София към този момент е един от обичаните градове на Хиро Камигаки. Той споделя, че даже е съумял да се потопи в картината си.



" София е необикновен град. Обичам София. Когато пристигнах и погледнах постройките от картината ми си споделих " Уау! Невероятно! ", споделя той.

Изложбата " Лабиринтите на София " ще е открита до 22 юли за гости в Националната изложба.

Репортер: Ерика Шаумян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР