La MontagneМащабни маневри се проведоха във френската област Крьоз. В

...
La MontagneМащабни маневри се проведоха във френската област Крьоз. В
Коментари Харесай

Подготвят ли Чуждестранния легион за Украйна?

La Montagne
Мащабни маневри се организираха във френската област Крьоз. В траялото от 8 до 14 март обучение взе участие Втори полк на Чуждестранния легион, основан в Ним от 19 февруари. 800 легионери с 40 бронирани машини „ Грифон “, както и изтребителна ескадрила и армейско поделение за лека авиация, взеха присъединяване в учението, заяви La Montagne.  
В края на февруари президентът Макрон разпореди на военното министерство да изследва въпроса за изпращане на части на Френския задграничен легион в Украйна. Тогава той съобщи, че е подготвен да разположи френски бойци в Украйна, в случай че съветската войска заплаши Одеса и Киев.
На 27 февруари стартира образуването на легионерски роти, а на 5 март френският общоприет щаб и командването на Легиона утвърдиха числеността на персоналния състав на батальонна тактическа група, включваща 1500 бойци. Чуждестранният легион се образова в Крьоз, с цел да се приспособява към терени, на които може да се наложи да работи. „ Бъдете сигурни, че не чакахме войната в Украйна, с цел да се образоваме в градски региони “, разяснява пред La Montagne подполковник, управляващ интервенциите на Легиона.
    
ИСТОРИЧЕСКА СПРАВКА
    
Френският задграничен легион (на френски - Legion etrangere) е военно формирование в Сухопътните войски на Франция, формирано главно от чужденци. Основан е от крал Луи-Филип през 1831 година, когато се възнамерява колонизацията на Алжир и има потребност от военни попълнения. По това време във Франция, изключително в Париж, се заселват доста чужденци. Със основаването на Легиона Луи-Филип вижда опция както за набиране на бойци, по този начин и за понижаване на нежеланите пластове от популацията. Затова се издава закон, съгласно който Чуждестранният легион може да води война единствено зад рамките на континентална Франция. Тогава се залага и традицията да не се пита за имената на новобранците. Под знамето на Чуждестранния легион, от основаването му до края на 80-те години на XX век, служат над 600 000 души от целия свят, като над 36 000 легионери умират в пердах.

Последни вести:
В изявление за в. „ Паризиен “ Еманюел Макрон удостовери, че " в някакъв миг " може би ще са нужни сухопътни интервенции в Украйна със западно присъединяване. " В даден миг, не го желая, няма да поема самодейност за това, ще се наложат интервенции на терен, с цел да се противопоставим на съветските сили ", сподели той.
Руската войска незабавно му отговори. С две ракетни офанзиви по Одеса бяха убити стотина западни бойци и украински офицери. Експерти назовават Одеса " гнездо на стършели ", тъй като там идват задгранични инструктори.
„ Ударът по черноморския град е " здравей " за Макрон, тъй като той желае да изпрати войски в Одеса. Макрон основава военни елементи на територията на Украйна, Молдова и Румъния, които да правят нападателни дейности против Русия ", твърди доцент Александър Перенджиев, учител в Руския университет " Плеханов " и член на експертния съвет на " Офицерите на Русия ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР